Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: URMET: Katalog domovních telefonů a videotelefonů 2016-2017 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.04.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

URMET: Katalog domovních telefonů a videotelefonů 2016-2017


URMET: Katalog domovních telefonů a videotelefonů 2016-2017
Jaké přístroje instalujete pro domovní komunikaci? Pokud dáváte svým klientům na výběr, neměli byste zapomenout na designovou alternativu z Itálie. Tato značka patří mezi stálice na trhu a určitě si zaslouží pozornost. A nejde pouze o přístroje ke komunikaci. V nabídce se objevují i vypínače a zásuvky, závory, signalizace a také kamery. Na straně 28 nalezneme "Přehled systémů", který prozrazuje více technických proměnných včetně struktury zapojení jednotlivých částí. Nad každou řadou je i pár praktických poznámek označené jako "Výhody a použití" ... více v krátké recenzi!
Filip Horáček, ze dne: 3.04.2017



Jak bylo v diskusním fóru několikrát řečeno, z hlavního veletrhu u nás vymizelo to, co kdysi udělalo tento veletrh mezi námi elektrikáři tak populární. To jsou domovní prvky a design. Proto jsem nyní na jaro 2017 zvolil recenzi katalogu domovních telefonů a videotelefonů ...


V tomto případě jde o italský design URMET. Jak víme, spotřebiteli nepostačí pouze funkce a mikrofon se sluchátkem "visící na několika drátech". Spotřebitel chce, aby to také hezky vypadalo. Proto je výsledek souhrou několika faktorů. Design, funkce, cena ...



Pro větší náhled kliknout!

Provedení katalogu
Padesát šest stránek křídového papíru s barevným potiskem je sešito dvěma sponkami do tvrdšího lakovaného obalu.

Způsob podání informací

Katalog se objevuje v elektrotechnických velkoobchodech (tedy cíleno na elektrikáře), ale je spíše nabídkový než montážní příručkou. Schéma zapojení v něm nečekejte. Sám bych ho použil pro výběr sestavy, kterou si s klientem odsouhlasím na základě jeho výběru. 
V úvodu publikace nalezneme vyobrazení produktových řad elekta, exigo, Antivandal AV, sinthesi steel, sinthesi S2, 925, mikra, max, modo, aiko, nexo, míro, echo, Mistral, Croma, Protact, KONTAKT simon, Aprimatic, CCTV, Yokis.


Pro větší náhled kliknout!

Jednotlivé série jsou popsány v základních funkcích a s názorným vyobrazením. Trošku mi vadí nadpisy formou prázdných klišé. Jako ten, kdo vybírá rychle, nečeká asi z žádný těchto titulků: "vyspělá a působivá, ušlechtilá klasika, robustní monoblok, odolný a elegantní, rodinné stříbro, dostupná klasika, maximální ve všech ohledech, dotykový komfort, přizpůsobivá a inteligentní, základ, který nadchne, zvoní podle vašeho gusta, přizpůsobí se vám, standard nemusí být nuda ... a tak to pokračuje dál.

V technické části pro výběr nalezneme tabulky, kde jsou jednotlivé komponenty rozděleny do příslušných množin. Pro přesné sestavení a návody k zapojení můžeme počítat s podrobnostmi na webových stránkách tohoto dodavatele. Na straně 28 nalezneme Přehled systémů, který prozrazuje více technických proměnných včetně  struktury zapojení jednotlivých částí. Nad každou řadou je i pár praktických poznámek označené jako Výhody a použití. Srovnávací tabulka dává dobrý přehled o rozdílech v jednotlivých systémech.

Co v katalogu objevíme
Digitální a analogové systémy, přístupové systémy, tlačítkové panely, signalizace, trafa a zámky


Pro větší náhled kliknout!


Můj závěr
Jsem trošku na rozpacích, pokud mám napsat, pro koho je tato publikace určena. Zda pro klienta nebo elektrikáře. Řekněme, že jde o seznamovací tiskovinu, kterou ukážete klientovi, aby si vybral. Čekal bych více ukázek z interiérů. Technické podrobnosti o zapojení jsou k dispozici na stránkách URMETu. Katalog naleznete i v redakční knihovně portálu Elektrika. Design se mi líbí. Mohlo by se o této značce více mluvit.


TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.