Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Ultramotor A2B Hybrid - elektrické kolo s příšlapem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.06.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Ultramotor A2B Hybrid - elektrické kolo s příšlapem


Ultramotor A2B Hybrid - elektrické kolo s příšlapem
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Pavlína Červená, ze dne: 28.06.2010

Na první pohled A2B Hybrid působí spíše dojmem odlehčeného motocyklu (něco jako legendární Babety v moderním hávu). Elektromotor se aktivuje šlapáním do pedálů. Příšlap můžete nastavit na celkem tři stupně síly. Výkon motoru o 250W, max. rychlost  motorového pohonu 25km/h, akcelerace srovnatelná s autem a široké pneumatiky Maxxis Overdrive Excel umožňují elektrokolo využívat jak na silnicích za plného provozu, tak i na náročnějších cyklostezkách.

Elektrokolo má baterii umístěnou netradičně nad zadním kolem. Její kapacita je 9,5Ah, což má podle údajů výrobce vystačit na 50km a při synchronizaci se šlapáním vydrží až na 70 kilometrů jízdy. Maximální dojezd na jedno dobití (trvající 4-6h) vždy záleží na konkrétních podmínkách jízdy - stupni příšlapu, stavu nabití baterie, volbě převodu úměrně k rychlosti jízdy, hmotnosti cyklisty či převýšení.

Systémem řízení motoru a baterie BMS, slouží k odpojení motoru než se baterie naprosto vyprázdní a funguje tedy jako ochrana baterie před zničením. Jezdec může sledovat aktuální rychlost, ujeté kilometry i stav baterie na modře podsvíceném cyklocomputeru, jež je umístěn na řídítkách.

Kolo má pěkný design a solidní výbavu. Zvlášť dobře kryjící blatníky, výrazná světla a odrazové prvky včetně netradičních reflexních pruhů po obvodu pneumatik jistě potěší. Váha i s baterií je cca 30kg, což je na elektrokolo dobrá hodnota.
Ekonomický provoz při zachování velmi dobré akcelerace a cestovní rychlosti by činil z A2B Hybrid zajímavou volbu, pokud by ovšem jeho pořizovací náklady nebyly tak vysoké. Například téměř srovnatelná elektrokola Pas Brace od Yamahy pořídíte za 1/2 ceny. Každopádně elektrokolo Ultramotor A2B Hybrid má co nabídnout a rozhodnutí je jen na vás.

Ultramotor A2B HYBRID

Dojezd: 50-70km
Výkon motoru: 250W
Baterie: LiIon 338Wh (36V / 9,4Ah)
Doba nabíjení: 4-6 hodin
Řazení: sedmi-rychlostní, SRAM 3.0
Vidlice: Odpružená Suntour SF9-NCX-D
Sedlo: Odpružené UNO SP-503
Brzdy: Kotoučové Avid BB5 (přední i zadní)
Pneumatiky: 26" x 2.0"
Rám: hliníkový TIG 6061
Hmotnost: 29,1 kg (z toho baterie váží 5,5 kg)


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.