Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

TRELLEBORG: Průchodkové desky ShieldLine


Document Actions
TRELLEBORG: Průchodkové desky ShieldLine
Navrhujete nebo vyrábíte rozvaděče? Jak řešíte průchod vedení? Klasicky průchodkami? Není to v mnohých případech příliš mnoho otvorů a práce se zpevněním stěn rozvaděče? Průchodkové desky řeší průchod mnoha kabelů s potřebným krytím a s podstatně menším potřebným prostorem. Vyrábí se v několika provedeních, která řeší potřebné vlastnosti k zajištění správné funkce dodávané skříně. Pro rychlé seznámení čtěte tuto krátkou recenzi.
Miroslav Minařík, ze dne: 21.07.2015
reklama


Jsou to dva týdny, co jsem si ve Stuttgartu všiml nápisu Trelleborg. Bylo to opodál Oskar Lapp Strasse. A tak mně proběhla hlavou otázka, kde se již u nás známé průchodkové desky ShieldLine vlastně vyrábí. Ale nejde o německou značku. Trellborg je opravdu z Finska.

Pojďme se tedy krátce podívat na jeho produkty. Značka Trelleborg se objevila v České republice díky Janu Vejvodovi, který ji doposud zastupuje prostřednictvím společnosti MOREK CZ (viz rozhovor zde).


Pro větší náhled klikněte!

Kam se průchodkové desky hodí

Uplatní se všude tam, kde kabelem procházíte stěnou a zajištění proti vytržení procházeného vedení řešíte uvnitř. Představte si rozvaděč s více vstupy. V dobách minulých se vytvářela průchodková pole. Průchodka sice zajistila kabel proti vytržení, ovšem při desítkách kabelů bylo často náročné umístit tolik průchodek vedle sebe. Nemluvě o pracnosti při instalaci vedení.



Co Trelleborg v ČR dodává

Katalog MOREK CZ popisuje možnosti průchodkových desek Trelleborg do všech potřebných detailů. Zde zmíním pouze základní typová označení :
  • Průchodkové desky MC35/37 Série IP66/67
  • Průchodkové desky MC3, MC25 a MC35 Série IP65
  • Průchodkové desky MB4/10 Série IP55
  • Průchodkové desky LMC14, LMC25, LMC35 a LMC 51
  • Průchodkové desky MC10, MC16 a MB4
  • Kabelové průchodky GET, T-GD
  • Dělené průchodové desky MC, SCG
  • Těsnící desky M20-80


Pro přesnější orientaci při výběru nechybí ani tabulka kódů IP krytí (zde).


Koho ShieldLine osloví
Zaujme samozřejmě všechny, kteří navrhují nebo sestavují rozvaděče. Průchodková deska je ověřené řešení, které se navíc těší technické oblibě pro svou jednoduchost použití.

TRELLEBORG INDUSTRIAL SOLUTION
TRELLEBORG INDUSTRIAL SOLUTION je finský výrobce elastomerových průchodek, který je součástí nadnárodního koncernu TRELLEBORG AG. Trelleborg je vůdčí firmou ve vývoji speciálních průchodových desek (multigates), kdy je v uceleném produktu pokryto komplexní vyvedení kabelů mimo skříně a to při zajištění všech požadavků na počet kabelů, krytí a materiál.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si bezplatně vyžádat
papírový
 katalog průchodkových desek Trelleborg
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

MOREK CZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933