Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: To, co Panthenol už určitě nezachrání (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.07.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

To, co Panthenol už určitě nezachrání


To, co Panthenol už určitě nezachrání
Smrt pod trolejí vlaku nachází na celém světě mnoho lidí, kteří nevědomky vylezou na vlak, aby zažili dobrodružství. Netuší, že je to jejich zcela poslední a ne zrovna příjemné. Jak můžeme zabránit podobným neštěstím my? Jedině tak, že budeme ostatní včas, důrazně a názorně varovat. Pak je hlídat již přece nemůžeme ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 31.07.2009

Pokud čteme v novinách, že byl mladý černý pasažér nákladního vlaku zasažen proudem vysokého napětí, přemýšlíme nad skutečnou příčinou. On nevěděl, že má nad hlavou desítky kilovolt? Nevěděl. Na vagonech dobrodruzi jezdí od nepaměti, ovšem dnes v době elektrifikace většiny tratí se o tomto nebezpečí mnoho nehovoří.

Veřejná média nemohou informovat o všech nástrahách v takové míře, aby se dostaly do podvědomí hazardérů. Proto existuje na portále Elektrika.cz rubrika "Hrobař varuje" ...

Pokud i přes to, že jde o hrůzostrašné záběry, se podobná varování dostanou našim dětem, snižujeme pravděpodobnost takových neštěstí z neznalosti na podstatně nižší míru!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.