Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

TELE HAASE: Časová & Hlídací relé VEO


Document Actions
TELE HAASE: Časová & Hlídací relé VEO
Máte již plné zuby nekvalitních a nepřesných relé? Zkuste TELE HAASE relé VEO. Název pro přesnější a výkonnější přístroje. Pokud potřebujete mít jistotu a přesnost v relé, které vám spíná důležité celky, pak sledujte sérii Tele VEO. Ať již jde o hlídací relé motorů, které má pod kontrolou sled a výpadky fází, asymetrii, teplotu, nebo třeba zkraty přívodních vedení. Nastává čas, kdy si můžeme vybírat kvalitu z cenově dostupných alternativ, tak proč vždy to nejlevnější?
Filip Horáček, ze dne: 22.03.2017


V naší firmě se zabýváme instalací domácí automatizace, tedy jde o poměrně hodně spínání, a tak relé se u nás střídají v nejrůznějších podobách. Jedna ze značek, která má mezi kolegy výsostné postavení je určitě rakouská TELE Haase. V dnešní době globalizace těžko určit pod jakými dalšími značkami se TELE Haase objevuje, ale to v tento okamžik není důležité.

Pro větší náhled kliknout!

Relé Tele VEO je dvojnásob přesnější

alespoň než relé obvyklé. Nejen, že to tvrdí výrobce, ale i u nás to kolegové registrovali. Uvádí se měřící princip TRUE RMS a přesnost (2,5%) v celém úseku kmitočtů od 16, 2/3 do 400Hz. Co je určitě velice praktické je napájení těchto přístrojů. U časových relé 12-240V AC/DC a u hlídacích relé 200-480V AC/DC. A je nutno připomenout i zásadně sníženou vlastní spotřebu přístroje z typického 1W na cca 0,3W.

Okolní podmínky pro provoz
jsou také lepší než u běžných přístrojů. S teplotou okolí můžeme počítat až do 60°C. Izolační napětí 6kV. A dobré vědět, že tato zařízení se doporučují i ve spojení s frekvenčními měniči. U těch člověk občas neví, co od nich čekat v síti za překvapení.

Čeho si každý elektrotechnik všimne
jsou schodišťové automaty. Tato časová relé (příbuzná komodita řady Tele VEO) s paměťovou funkcí jsou stále využívaná. Pokud není elektroinstalace objektu řízena systémově, musí se použít jeden z tradičních autonomních spínacích prvků. Mezitím co koncový spotřebitel "jde" po nízké ceně, elektroinstalační dodavatel po spolehlivosti takového zařízení. Případů, kdy se muselo ke klientovi kvůli časovým spínačům nebo stmívačům, známe všichni hodně. Proto raději i u nás dodáváme na našich zakázkách dražší zboží, ale s jistotou.



Podpora a dostupnost
Byť je Tele Haase s centrálou ve Vídni, technickou radu dostáváme z Moravy a to s velice dobrou odezvou. V České republice tuto značku zastupuje Spínací technika Ing. Jan Kučera. A všechny české verze katalogu pochází z jeho kanceláře. Katalog časových relé v naší knihovně zde.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si bezplatně zažádat
o aktuální papírový katalog
relé Tele Haase
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Ing. Jan Kučera
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
... jedná se o jaké-si skorobrýle. Ty pokud rozevřete, žárovky se rozsvítí. Nasadíte na místo brýlí a jednoduše pracujete. Nehledáte žádný vypínač ... Být ohnut pod pracovním stolem a pokoušet se trefit šroubovákem, bývá někdy náročnější, než se zdá. Připočítejme k tomu navíc méně světla, než je obvyklé, a úspěch se nemusí dostavit.
Již mnohokrát byla prezentována „zelená“ relé firmy TELE-Haase, která ve svém oboru představují bezesporu světovou špičku a v mnoha směrech určují trendy dalšího vývoje. Výjimkou není ani ...
Nejlepší je se přesvědčit sám na vlastní oči, zda deklarované vlastnosti jsou opravdu pravdivé. Protože jsem poměrně hodně cestující a také používám dost pomůcek vyžadujících elektrickou energii, zajímal jsem se o měnič palubního napětí mého vozu na u nás oblíbených 230V ....
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933