Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Technický manuál ABB Domovní audio videotelefony Welcome


Document Actions
Technický manuál ABB Domovní audio videotelefony Welcome
Domovní komunikace není jako za starých časů pouze zvonek! Dnes se stává v moderních bytech standardem videotelefon. Technický manuál ABB Domovní audio videotelefony Welcome přináší všechny doposud využívané alternativy. Podívejte se komu je tento informační materiál určen a co z něj získáte za přidanou hodnotu k vašemu byznysu.
Jiří Macháček, ze dne: 30.07.2013
reklama


Leží přede mnou útlý technický sešit s názvem "Technický manuál ABB Domovní audio videotelefony Welcome". A protože domovní komunikace je dnes snad již v každém obydlí, správný elektrotechnik by měl mít přehled!

Dvouvodičový sběrnicový systém nabízí pohodlnou instalaci bez složitého zapojování a bez nákladů na extra kabeláž. Sympatický design. Renomovaný dodavatel s tuzemskou podporou. Výhoda je to, že co navrhnete dnes, jde později snadno změnit.



Kdo tento katalog přivítá?
V tomto případě nejde prodejní leták, tedy není v něm množství designových fotografií pro koncového spotřebitele (investora). Je to informační materiál pro orientaci a technickou volbu. Proto jej přivítá každý, kdo plánuje rozvod domovní komunikace.




Co v katalogu nalezneme

Jako montážní technolog musím znát mnoho systémů. Kdybych se měl účastnit všech školení výrobců, která jsou u nás pořádaná, pak by mi nezbylo mnoho času k práci. Z toho důvodu podobné sešity jako je tento, vítám. Prozradí mi základ toho, co potřebuji vědět. Pokud potřebuji více, kontaktuji příslušného produkt manažera. A co nalezneme v tomto materiálu?

  • příklady typických instalací
  • plánování instalací
  • odborná montáž
  • uvedení do provozu
  • obsluha systému
  • přehled produktů
  • schémata propojení



Co se mi líbí
Obsah je psaný lehce technickým stylem, který je čitelný i pro méně zkušené elektrotechniky. I rychlým přečtením se dozvíte základní odlišnosti systému Welcome. A co je opravdu stylové? Jsou to servisní QR kódy ke stažení příslušných katalogových listů. Ideální pro použití na tabletech!



Můj závěr
Tento nenápadný sešit jsem si vybral k recenzi, protože se požadavky na nestandardní domovní komunikaci objevují stále častěji. Z alternativ, které leží v mé knihovně, je mi tato hodně blízká. Doporučuji poznat tento systém.

 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933