Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Technický manuál ABB Domovní audio videotelefony Welcome


Document Actions
Technický manuál ABB Domovní audio videotelefony Welcome
Domovní komunikace není jako za starých časů pouze zvonek! Dnes se stává v moderních bytech standardem videotelefon. Technický manuál ABB Domovní audio videotelefony Welcome přináší všechny doposud využívané alternativy. Podívejte se komu je tento informační materiál určen a co z něj získáte za přidanou hodnotu k vašemu byznysu.
Jiří Macháček, ze dne: 30.07.2013
reklama


Leží přede mnou útlý technický sešit s názvem "Technický manuál ABB Domovní audio videotelefony Welcome". A protože domovní komunikace je dnes snad již v každém obydlí, správný elektrotechnik by měl mít přehled!

Dvouvodičový sběrnicový systém nabízí pohodlnou instalaci bez složitého zapojování a bez nákladů na extra kabeláž. Sympatický design. Renomovaný dodavatel s tuzemskou podporou. Výhoda je to, že co navrhnete dnes, jde později snadno změnit.



Kdo tento katalog přivítá?
V tomto případě nejde prodejní leták, tedy není v něm množství designových fotografií pro koncového spotřebitele (investora). Je to informační materiál pro orientaci a technickou volbu. Proto jej přivítá každý, kdo plánuje rozvod domovní komunikace.




Co v katalogu nalezneme

Jako montážní technolog musím znát mnoho systémů. Kdybych se měl účastnit všech školení výrobců, která jsou u nás pořádaná, pak by mi nezbylo mnoho času k práci. Z toho důvodu podobné sešity jako je tento, vítám. Prozradí mi základ toho, co potřebuji vědět. Pokud potřebuji více, kontaktuji příslušného produkt manažera. A co nalezneme v tomto materiálu?

  • příklady typických instalací
  • plánování instalací
  • odborná montáž
  • uvedení do provozu
  • obsluha systému
  • přehled produktů
  • schémata propojení



Co se mi líbí
Obsah je psaný lehce technickým stylem, který je čitelný i pro méně zkušené elektrotechniky. I rychlým přečtením se dozvíte základní odlišnosti systému Welcome. A co je opravdu stylové? Jsou to servisní QR kódy ke stažení příslušných katalogových listů. Ideální pro použití na tabletech!



Můj závěr
Tento nenápadný sešit jsem si vybral k recenzi, protože se požadavky na nestandardní domovní komunikaci objevují stále častěji. Z alternativ, které leží v mé knihovně, je mi tato hodně blízká. Doporučuji poznat tento systém.

 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933