Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: TA#3.2 Out of camera Radka Červeného (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.11.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

TA#3.2 Out of camera Radka Červeného


TA#3.2 Out of camera Radka Červeného
"Na Elektrické spojce byl největší problém s obloženými mísami", říká Radek Červený. Prozradil také, co musí jeho nová posila zvládat, jak se skutečně dívá na jednotlivé zakázky a co ho v konečném důsledku nejvíce potěší. Jaký typ auta bude u Radka další v pořadí? A jaká značka to určitě nebude? Sledujte třetí část Talk About, Out of camera s Radkem Červeným.
Karel Herma, ze dne: 16.11.2017



Doufám, že jste dobře naladěni na povídání mimo hlavní díl. Začíná OUT OF CAMERA Radka Červeného.



E: Realizace Elektrické spojky není věc snadná a jak bylo řečeno v jednom českém filmu, je to věc přímo nelehká.
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
Nejtěžší asi bylo přinutit provozovatelku areálu, aby mísy, které byly objednány na 14. hodinu, aby opravdu dali na raut na 14. hodinu.

E: Jasně, problém s jídlem, to je klasika.
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
Došli asi až o půl páté, před pátou, docela pozdě, neodhadli kapacitu v kuchyni a to byl asi největší problém, v tu chvíli neřešitelný. Ovečky v kuchyni kmitali jako o život, ale stejně to bylo houby platné.

E: Já mám informaci, že nikdo neumřel, takže jsme to naštěstí zakrmili pivkem nebo tak.
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
Nakonec toho bylo hodně, takže hladomor se asi nekonal.

E: A jaké je závěrečné hodnocení celé akce? Mimo úzkého železného mostu, na který jsem myslel, že se nevejdu, když jsem přijel.
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
Po tom železném mostě přijíždí i dodávky, takže obava byla lichá. Jak to hodnotím? Já si myslím, že mně jako pořadateli to nepřísluší hodnotit, to by měl hodnotit někdo z druhé strany barikády. Byla to změna, prostředím, podmínkami, které tam byly, ale myslím si, že změna vůbec nebyla špatná.

E: Elektrikařina s sebou nese důraz na legislativu a na znalosti, jak Radek Červený vnímá tento technický obor?
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
Není důvod litovat, že jsem si vybral tady tohle, nebo že bych si vybral špatně, baví mě to, je to zajímavá práce, člověk tomu musí hodně věnovat, musíš se neustále učit nové věci, to je automatické.. Legislativa v oboru je jedna věc a druhá věc co je peklo, je legislativa celkově kolem podnikání a vedení firmy. To bych řekl, že je mnohem ubíjející než legislativa v našem oboru.

E: A teď konečně téma, na které jsem se těšil. Radek Červený si totiž pořídil novou sekretářku, takže příští návštěvu budu plánovat v pracovní době.
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
Mimochodem byl tam problém sehnat asistentku, která by zvládla jednak asistentka ženského pohlaví a aby zvládla nějakým způsobem vést sklad, protože položek je tu dneska řádově tisíce na skladě, všichni v oboru víme, že položky na první pohled stejné se liší v mnoha detailech a samozřejmě toto se musí zaskladnit a rozlišit i na evidenci skladů.

E: V našem rozhovoru padla i zmínka o plechových miláčcích z Nošovic, tak pojďme na ně.
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
A když pak slyším stesky různých kamarádů, známých na žabožrouty, různé parodie na auto, já jsem rád, že mám škodovku. Já jsem zvyklý jezdit se základním servisem a nestarat se. Auto musí sloužit mně. Škodovka takhle dlouhodobě funguje a rád si připlatím za to, že mám Škodovku a nemám zapotřebí kupovat malý sousedy z Nošovic.

E: Takže příští auto bude zase Škoda?
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
Každopádně.

E: A malá zmínka z pracovního prostoru. Jak se Radek Červený kouká na jednotlivé zakázky a co ho nejvíce v pracovní sféře dokáže potěšit?
Radek Červený, elektroinstalace ELEKTRIKABRNO s.r.o.
Drtivá většina našich dodávek jsou systémové instalace, tam ani nejde říct, že by nějaká zakázka byla stejná jako předchozí. Každá zakázka je nějaké individuální řešení, na individuální požadavek zákazníka a vždycky je tam nějaká výzva, kterou musíš splnit. Já si myslím, že nejde vypíchnout obecně, že ta a ta zakázka byla něčím výjimečná, výjimečná je každá, která se dokončí, předá a funguje tak jak má. Pochvala od zákazníka, který tě pochválí a poděkuje, človeče někdy mám pocit, že je to možná víc než zaplacená faktura.



To je z dnešního OUT OF CAMERA všechno. Mějte se fajn, nezapomeňte sledovat další díly a také další seriály na Elektrika.tv!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.