Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

DEHNven CI, úspora místa a času na montáž


Document Actions
DEHNven CI, úspora místa a času na montáž
Zajímá vás jak vypadá nový svodič bleskových proudů? Thomas Smatloch a Jan Hájek popisují vítězný DEHNvenCI. Ten má ochrannou úroveň shodnou jako je u běžného DEHNventilu, tedy do 1,5 kV, proto patří do skupiny svodičů, které se obchodně pojmenovávají jako kombinované. Při integraci svodičů bleskových proudů do stávající instalace, je kromě jejich správné volby důležitá i uživatelsky nenáročná montáž a co možná nejjednodušší umístění do hlavního rozvaděče.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.11.2013

Pokud již je nalezeno místo, je omezujícím prvkem pro montáž potřeba instalace předřazených pojistek, protože je zpravidla v průmyslových aplikacích hodnota hlavního jištění mnohem vyšší, než vyžadovaných 315 A při variantě zapojení svodiče typ 1 do T. DEHNven CI je doplněním řady svodičů, které toto předjištění již obsahují integrované ve svém těle, a tak je potřeba místa v rozvaděči pro vyrovnání potenciálu blesku až o 75% menší než při klasické instalaci.


Pro větší náhled kliknout!

DEHNvent CI má ochrannou úroveň shodnou jako je u běžného DEHNventilu, tedy do 1,5 kV, proto patří do skupiny svodičů, které se obchodně pojmenovávají jako kombinované.

Svodič bleskových proudů DEHNvenCI na AMPERu 2013. V následujícím videozáznamu Thomas Smatloch a Jan Hájek popisují vítězný DEHNvenCI ...



Na jednom pólu si bez problémů poradí s bleskovým proudem 25 kA a to při zachování velmi nízké ochranné úrovně, takže je i řešením pro jednofázové TNC rozvody. Jeho schopnost omezit následný proud až 50 kA ho předurčuje hlavně pro průmyslové použití.  Samozřejmostí je jeho přímá koordinace se svodiči přepětí typ 2, typ 3, nebo i přímo s koncovým zařízením. Jeho srdce je tvořeno dvojnásobným jiskřištěm s technologií RADAX-Flow, a tak funguje jako vlnolam pro bleskový proud. 


Pokud si k výčtu výhod přičteme i tu základní, tedy integrované předjištění a tím i mnohem levnější montáž, než při klasické instalaci NH pojistkových spodků, je DEHNven CI odpovědí na otázku, který svodič bleskových proudů umístit na vstupu napájení průmyslového objektu.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o bezplatné zaslání
aktuálního katalogu produktů DEHN&SÖHNE

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933