Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Elmontex zakončil rok striptýzem


Document Actions
Článek
Striptýz, nic nového pod sluncem, ovšem ... Elektromontážní firma působící již mnoho roků v ostravské aglomeraci, zakončila svůj montážní rok opravdu vesele. Po mnoha letech jsem se dostal do Ostravy. Neváhal jsem se zastavit na hotelu Elmontexu, kde je ubytovaná celá sqadra bývalých "ezeťáků".
Miroslav Minařík, ze dne: 19.12.1998
reklama

Elektromontážní firma působící již mnoho roků v ostravské aglomeraci, zakončila svůj montážní rok opravdu vesele. Po mnoha letech jsem se dostal do Ostravy. Neváhal jsem se zastavit na hotelu Elmontexu, kde je ubytovaná celá sqadra bývalých "ezeťáků".

 indrak.jpg (25797 bytes)
Franta Indrák zemřel 2006

Opravdu jsem našel v úplně plné restauraci oba majitele firmy staršího i mladšího Kašíka. Za chvíli se objevil i Zdena Horákovský a Dušan Klemon. Lehce jsme zavzpomínali na staré časy "věčných montáží" na vítkovických pecích, které jsou dnes již mimo provoz.

blahynka.jpg (26248 bytes)
Jan Blahynka umřel cca 2009.

Na časy, kdy z ničeho se udělalo hodně, kdy z akce zbylo víc svítidel než se namontovalo a kdy se nadělalo klukovin, za které by se člověk zcela určitě dostal za mříže, za podvratnou činnost proti socialistickému zřízení.

horakovsky.jpg (25234 bytes)
Zdenek Horákovský je tu a tam v Brně viděn.

Druhý den odpoledne začal "závěrečný večírek roku 1998", na který jsem byl také pozván. Přišli na něj i takové ESA jako byl (dnes už důchodce) Honza Blahynka, kterého jsem rád viděl. Franta Indrák, který sic také v důchodě, ale stále v práci. Objevil se Jirka Smetana z Brna.
U jednoho ze sloupů jsem byl vyzván k příspěvku na striptýz. Inu padesátikoruna padla do kasičky. Asi po hodince velmi rušných shledání, kdy už každý zapomněl na oné vybírání se rozjela živá hudba. Hudebníci, a to vůbec ne špatní, jak jsem se dozvěděl, byli přímo z řad montážní firmy Elmontex.

trcka.jpg (3960 bytes)
Boróš Trčka zemřel 2000

Jediné co opravdu nebylo majetkem Elmontexu, byly "striptérky", které se začaly vlnit za hudebního doprovodu mezi stoly. Jedna obrovská (když jsem napsal obrovská, tak tím jsem myslel něco co jsem ještě neviděl a nedá se o mě říct, že jsem toho viděl málo), ta se ovšem tanečně moc nevyznamenala a druhá, která po odhození svršků zůstala pouze v silonkách, ta byla o hodně živější. Bylo zajímavé pozorovat i publikum, které přesně vědělo, jak a co. Vypadalo to jako podle dokonalého scénáře.
Zábava byla rozjetá v plném proudu. Striptérky se moc neobtěžovaly oblékat a zůstaly na parketě při tanci. Bylo pět hodin odpoledne, kdy jsem kopl do koní směrem k domovu.

horní levé foto
Jan Blahynka
skupinář
spodní levé foto
Boróš Trčka
věčný Blahynkův rival
  vyskocil.jpg (28711 bytes)  
horní pravé foto
Franta Indrák
skupinář
spodní pravé foto
Zdenek Horákovský
elektromontér
    Jan Vyskočil
stavbyvedoucí

zemřel 1989
   

Našel jsem nějaké staré fotky, které brněnským EZeťákům určitě něco řeknou. Honza Vyskočil, zemřel rukou své ženy. I Boróš Trčka již zemřel ve svém vyženěném "šumperáku" v Půlpecnu, okres Svitavy. Za to Zdenek Horákovský jako za mlada. Fotografie jsou asi z roku 1988, na velíně páté vítkovické pece.

Ez.jpg (200551 bytes)

Kluci Vietnamští! Kdybyste tak věděli, jak byste byli dnes vyvažováni zlatem!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 22)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933