Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Spotřebu elektřiny ohlídá monitor spotřeby zieNu


Document Actions
Spotřebu elektřiny ohlídá monitor spotřeby zieNu
Děsíte se při ročním vyúčtování spotřeby elektřiny částky na faktuře? A přitom možná máte zbytečnou spotřebu. Jak ale zjistit ne nějakou přibližnou spotřebu, ale spotřebu opravdu reálnou. Řešením může být monitor spotřeby. Více zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 5.10.2010


Živnostníci elektrikáři, alespoň ti podnikavější, někdy hledají, čím by svou nabídku zákazníkovi ozvláštnili, aby ji udělali zajímavější pro zákazníka. Nezkusili jste někdy nabídnout, v rámci budování, revize či rekonstrukce elektrorozvodů bytu či rodinného domku, instalaci monitoru spotřeby?

Někomu stačí jednou za rok odečíst spotřebu z elektroměru, zaplatit fakturu a dál to neřeší. Někdo jiný by třeba zase uvítal, kdyby měl průběžně přehled o svém odběru, aby tak mohl změnit své návyky, nebo se rozhodnout pro výměnu neefektivního spotřebiče.

Už jen pouhý pohled na displej takového monitoru spotřeby vede člověka k zamyšlení – nenechal jsem něco zbytečně zapnuté? Zkušenosti uživatelů říkají, že po instalaci takového monitoru klesla jejich spotřeba o 10 až 20%. To už je, při avizovaném zdražení elektřiny v příštím roce, docela zajímavé, ne?

Můžete tedy svým zákazníkům nabídnout monitor spotřeby zieNu. Tento přístroj snímá pulsy blikající LED na elektroměru, nebo otáčky kotouče elektromechanického elektroměru, a zobrazuje aktuální spotřebu odběrného místa ve wattech. Nikoli nějakou přibližnou spotřebu, ale přesně takovou, jakou mu počítá jeho elektroměr.

Monitor zieNu pochází z Nizozemí – odtud ten zvláštní název. Do angličtiny by se dal přeložit jako SeeNow.

Je možné ho připojit např. na domácí počítač, a na něm si shromažďovat data, zobrazovat si průběhy, vyhodnocovat spotřeby.

Podrobnější informace najdete na internetu http://sites.google.com/site/zienucz/monitor-spotreby

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 9)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933