Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Společnost ABB otevřela v Čechách své první Centrální evropské servisní středisko (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.08.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Společnost ABB otevřela v Čechách své první Centrální evropské servisní středisko


Společnost ABB otevřela v Čechách své první Centrální evropské servisní středisko
Společnost ABB, přední světová firma působící v oblasti energetiky a automatizace, 14. června v Ostravě slavnostně otevřela své první Centrální evropské servisní středisko pro servis motorů a generátorů a repase robotů. Investice více než 100 milionů Kč zahrnovala stavbu nové haly i modernizaci a nákup nových technologií pro zlepšení a zefektivnění výrobního i administrativního prostoru. Další významnou investici plánuje společnost ke konci roku ...
Komerční sdělení, ze dne: 29.08.2012


Otevření nové servisní haly v Ostravě přinese přes 60 nových pracovních míst a navýšení objemu výroby téměř o 50%.
 

Společnost ABB, přední světová firma působící v oblasti energetiky a automatizace, 14. června v Ostravě slavnostně otevřela své první Centrální evropské servisní středisko pro servis motorů a generátorů a repase robotů. Investice více než 100 milionů Kč zahrnovala stavbu nové haly i modernizaci a nákup nových technologií pro zlepšení a zefektivnění výrobního i administrativního prostoru. Další významnou investici plánuje společnost ke konci roku, a to do vývoje systému řízení skladových zásob a inteligentního monitorování produkce. Současná rozloha střediska je 8.000 m², z toho 6.000 m² čistě výrobní plochy, zbytek tvoří kanceláře a přilehlé prostory jako například šatny nebo jídelna. Oproti původním prostorám se jedná o nárůst o 20%.

Středisko vzniklo splynutím dvou servisních jednotek, Servis motorů a generátorů a Repase robotů, a umožňuje tak zefektivnění administrativy, možnost sdílení personálu i harmonizaci procesů nejen ve výrobě. Servisní hala přinese do budoucna další nové pracovní pozice. Očekává se nárůst ze současných 72 na 120 zaměstnanců v rámci jednotky Servis motorů a generátorů a u jednotky Repase robotů pak z 20 na 35, obojí ve výhledu do roku 2016.

"Jsem hrdý na to, že středisko otevíráme právě v České republice. Jedná se o strategické rozhodnutí, které nám umožní ještě více posílit naše postavení na trhu coby společnosti se skutečně silným servisním zázemím," uvedl Hannu Kasi, generální ředitel společnosti a dodal: "ostravské servisní středisko je jediné tohoto typu v Evropě a svým významem zasahuje i do ostatních kontinentů. Vytváří se zde standardy i nástroje, které jsou následně používány v dalších certifikovaných závodech ABB po celém světě". Společnost ABB má v současnosti na českém trhu celkem tři centrální střediska, a to Operační centrum pro řešení mezinárodních projektů v oblasti procesní automatizace v Ostravě, dále Centralizované středisko pro výrobu rozvaděčů pro Evropu v Trutnově a nově Centrální evropské středisko pro servis motorů a generátorů a repase robotů v Ostravě.

Nové servisní středisko znamená pro společnost ABB v České republice významný ekonomický přínos. V oblasti repase robotů se očekává v následujících pěti letech zdvojnásobení objemu výroby a u servisu motorů a generátorů navýšení objemu přijatých zakázek na 13 milionů dolarů.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.