Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

SPELSBERG: Kulatá podomítková krabice s krytím IP 54


Document Actions
Článek
Velmi často se setkáváme na venkovních fasádách se zazděnými acidurkami pod omítkou nebo s klasickými kulatými krabicemi s bílým víčkem a nedostatečným krytím pro použití ve vnějším prostředí. V obou případech, velmi často po otevření, zevnitř krabice vyteče nemalé množství vody, a poté spatříme vyrezlý věneček, případně zoxidovaný jiný spoj ...
Komerční sdělení, ze dne: 18.09.2007
reklama

Firma SPELSBERG nabízí velmi spolehlivé řešení daného problému. Podívejte se teď s námi na kulatou podmítkovou krabici s krytím IP54, průměru 80mm, hloubka 32mm. Krabice má 6 vstupních otvorů pro kabely se samotěsnícími membránami.

Výrobce ji dodává v provedení bez svorkovnice, případně s 5ti pólovou svorkovnicí pro propojení vodičů průřezu až 2,5mm2.

Na první pohled působí jako notoricky známá podomítková krabice s bílým víčkem.

Avšak po demontáži vrchního víčka na nás čeká ještě jedno, které tvoří zmíněné krytí IP 54. Nemusíme se bát montáže ani na návětrné strany budov, krabice i při prudkých přívalových deštích zaručuje díky své konstrukci dostatečné krytí.

Tato krabice je bezpečným a profesionálním řešením propojení světelných obvodů ve vnějším, ale i vnitřním vlhkém prostředí.

Je určena pro instalace do sklepů, nebo pro vnější osvětlovací, případně zásuvkové obvody. Vzhledem k montáži pod omítku se hodí i pro instalace v historických památkově chráněných objektech.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933