Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

SPELSBERG: Instalační krabice E90 IP54


Document Actions
Článek
Společnost Spelsberg je známým specialistou na instalační krabice, proto také příliš nepřekvapí zajímavá nabídka v třídě ochran Exx (zachování funkčnosti v ohni). Do redakce přijel Marek Stiller popsat důležité funkce a ukázat sestavení a použití dvou typů E90+IP54 a E30+IP66. Zde se zmíníme o variantě E90. 90 je vysoké číslo, vyznačuje 90 minut záruky v ohni.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.04.2009
reklama
 

Do redakce přijel Marek Stiller popsat důležité funkce a ukázat sestavení a použití dvou typů E90+IP54 a E30+IP66. Zde se zmíníme o variantě E90. 90 je vysoké číslo, vyznačuje 90 minut záruky v ohni. Po tuto dobu se zaručuje zachování funkčnosti výrobku v účelu, ke kterému byl dodán.

Tajemství zachování funkčnosti skrývá svorkovnice. Ta je upevněna přímo do podkladu (konstrukce). Krabice plní funkci ochrany proti vodě a prachu. Tyto dvě součásti pak spolu tvoří spojovací prvek třídy požární odolnosti E90 při krytí IP54.

Krabice nejsou vyrobeny z plechu, ale Duroplastu, který tepelně nemění své vlastnosti. Krabice jsou často poptávané montážními dodavateli, objevuje se totiž velmi často v projektech. Typické použití například pro evakuační rozhlasy v administrativních budovách, výrobních halách ...

Na krátkou videoukázku se můžete podívat zde ...

Průchodky se v tomto případě mohou použít z obyčejného polyetylénu (IP54), protože vlastnost E90 závisí na jiných konstrukčních prvcích.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933