Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Hradecká výstava SONEPAR 2017


Document Actions
Hradecká výstava SONEPAR 2017
Letošní 25. ročník veletržního "haussmesse" se konal v posledních srpnových dnech. Ledová plocha byla plně obsazená a ochozy byly letos také průchozí kolem dokola. Vystoupila legendární česká rocková kapela. Setkali se elektrikáři, nákupčí, obchodníci, produktoví a marketingoví specialisté, ale také lidé z odborných médií. Na hradeckém zimním stadionu to tradičně vřelo.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.09.2017
reklama




Populární Hradecký veletrh velkoobchodu Sonepar se letos sice opět konal první týden v září, ovšem dva poslední dny v srpnu. Tato tradice startuje vždy druhou polovinu sézony. Nejde sice o premiérové představování novinek, to se odehrává na jaře v Hannoveru, Frankfurtu nebo Brně, ovšem jde o dobrou příležitost si je připomenout nebo objevit to, co nám právě na jaře uniklo.

Pro větší náhled kliknout!

Příchozí návštěvníky uvítali hostesky OEZ ještě před samotným vchodem a za dveřmi u turniketů byla připravena zelená eskadra Schneider Electric s panáky a jednou polovinou páru ponožek. Následovala registrace a nezbytné materiály. Příznivci elektronického nakupování mohli hned z kraje kontaktovat specialisty soneparského e-shopu. Ten je v současnosti jedním z nejpropracovanějších na českém trhu. Systém nabitých osobních účastnických karet občas kolaboval, ovšem obslouženi byli v každém případě všichni. Nikdo z účastníků hladem ani žízní nezůstal.


Pro větší náhled kliknout!

Z plánku vystavovatelů bylo zřejmé, že své pozice si značky udržují na stejných místech tam, kde je návštěvníci potkali na předchozích ročnících. V přední linii např. KOPOS, OEZ, EATON, OBO BETTERMANN a zadní část plochy tradičně RITTAL, ABB, SCHNEIDER, HAGER a WAGO. Zda je vystavovatelská pozice lepší na ledové ploše nebo na ochoze je stále tématem různých názorů. Pohledem návštěvníka nejde o umístění, ale o to, s čím vystavovatel přichází. Pokud je tedy některý z prezentérů pasivní, sleduje především obrazovku svého počítače, pak je umístění stánku jeho značky zcela lhostejné.

Jako každý rok šlo o kompromis show a byznysu. Pokud začala dunět atrakce u stánků na lední ploše byla pauza. Na rozdíl od skutečných veletrhů jde u této velkoobchodní události především o společenský kontakt těch, kteří se na hlavní nebo dokonce zahraniční výstavní akce nedostanou.


Pro koho je událost určená? Těžko říct. Na své si totiž přijdou všichni. Vystavovatelé i účastníci. Rozmlouvající skupinky byly prakticky všude a stále se přelévaly z místa na místo. Nutno zmínit i tradiční večerní setkání u "Letců". Tam byl program stále stejný, ale pro mnohé vystavovatele a obchodníky důležitým neformálním setkáním.



I když existuje mnoho podobných událostí, tato v Hradci Králové má nejen tradici, ale přináší stále nová překvapení a je pro mnoho pracovníků v tomto oboru stále motivační. Více na www.sonepar.cz. O Soneparu byste měli na portále Elektrika brzo číst a poslouchat také v souvislosti s aktuálními trendy v elektronickém nakupováním elektroinstalačních materiálů. Ale to je jiný příběh ...
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933