Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Hradecká výstava SONEPAR 2017 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.09.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Hradecká výstava SONEPAR 2017


Hradecká výstava SONEPAR 2017
Letošní 25. ročník veletržního "haussmesse" se konal v posledních srpnových dnech. Ledová plocha byla plně obsazená a ochozy byly letos také průchozí kolem dokola. Vystoupila legendární česká rocková kapela. Setkali se elektrikáři, nákupčí, obchodníci, produktoví a marketingoví specialisté, ale také lidé z odborných médií. Na hradeckém zimním stadionu to tradičně vřelo.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.09.2017





Populární Hradecký veletrh velkoobchodu Sonepar se letos sice opět konal první týden v září, ovšem dva poslední dny v srpnu. Tato tradice startuje vždy druhou polovinu sézony. Nejde sice o premiérové představování novinek, to se odehrává na jaře v Hannoveru, Frankfurtu nebo Brně, ovšem jde o dobrou příležitost si je připomenout nebo objevit to, co nám právě na jaře uniklo.

Pro větší náhled kliknout!

Příchozí návštěvníky uvítali hostesky OEZ ještě před samotným vchodem a za dveřmi u turniketů byla připravena zelená eskadra Schneider Electric s panáky a jednou polovinou páru ponožek. Následovala registrace a nezbytné materiály. Příznivci elektronického nakupování mohli hned z kraje kontaktovat specialisty soneparského e-shopu. Ten je v současnosti jedním z nejpropracovanějších na českém trhu. Systém nabitých osobních účastnických karet občas kolaboval, ovšem obslouženi byli v každém případě všichni. Nikdo z účastníků hladem ani žízní nezůstal.


Pro větší náhled kliknout!

Z plánku vystavovatelů bylo zřejmé, že své pozice si značky udržují na stejných místech tam, kde je návštěvníci potkali na předchozích ročnících. V přední linii např. KOPOS, OEZ, EATON, OBO BETTERMANN a zadní část plochy tradičně RITTAL, ABB, SCHNEIDER, HAGER a WAGO. Zda je vystavovatelská pozice lepší na ledové ploše nebo na ochoze je stále tématem různých názorů. Pohledem návštěvníka nejde o umístění, ale o to, s čím vystavovatel přichází. Pokud je tedy některý z prezentérů pasivní, sleduje především obrazovku svého počítače, pak je umístění stánku jeho značky zcela lhostejné.

Jako každý rok šlo o kompromis show a byznysu. Pokud začala dunět atrakce u stánků na lední ploše byla pauza. Na rozdíl od skutečných veletrhů jde u této velkoobchodní události především o společenský kontakt těch, kteří se na hlavní nebo dokonce zahraniční výstavní akce nedostanou.


Pro větší náhled kliknout!

Pro koho je událost určená? Těžko říct. Na své si totiž přijdou všichni. Vystavovatelé i účastníci. Rozmlouvající skupinky byly prakticky všude a stále se přelévaly z místa na místo. Nutno zmínit i tradiční večerní setkání u "Letců". Tam byl program stále stejný, ale pro mnohé vystavovatele a obchodníky důležitým neformálním setkáním.


Pro větší náhled kliknout!


I když existuje mnoho podobných událostí, tato v Hradci Králové má nejen tradici, ale přináší stále nová překvapení a je pro mnoho pracovníků v tomto oboru stále motivační. Více na www.sonepar.cz. O Soneparu byste měli na portále Elektrika brzo číst a poslouchat také v souvislosti s aktuálními trendy v elektronickém nakupováním elektroinstalačních materiálů. Ale to je jiný příběh ...
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.