Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

SOLIDTEAM: CD Lázně Bohdaneč 2007


Document Actions
SOLIDTEAM: CD Lázně Bohdaneč 2007
Médium plné odborných přednášek a to několik roků zpět! Podívejte se na něj z blízka. Elektronická verze sborníků má také své výhody. Ten, kdo je umí využít má nespornou výhodu a může jen a jen získat.
Vilém Gracias, ze dne: 14.05.2007

Všichni chodíme na nějaké přednášky, či semináře. Sborník s přednáškami na papíře s možností poznámek je většinou samozřejmostí. V případě olomouckého Solid teamu můžete na jejich konferencích a výjezdních seminářích počítat také se sborníky na CD.

I když si těžko dovedu představit, že bych studoval nějakou problematiku z řádků monitoru, musím však přiznat, že pokud si připravuji nějakou přednášku, tak si fulltextově prohledám redakční disky abych zjistil, které dokumenty se zmiňují o bodech mé připravované práce.

Pohledem na kořen adresáře tohoto CD si jistě udělá každý svou představu.

Příklady přednášek:
Vývoj filtračně kompenzačních zařízení na trakčních napájecích stanicích,  Nový soubor norem ČSN EN 62305 Ochrana před bleskem, Revize elektrických zařízení – požadavky právních předpisů a jejich realizace v praxi, Nové pojetí ochrany před úrazem el. proudem. Novela ČSN 33 2000-4-41 - Příklady řešení problémů v oblasti ochrany před úrazem elektrickým proudem - ČSN EN 62305–4 Elektrické a elektronické systémy ve stavbách - Prostředky lidové zábavy  EZ v souvislosti se vznikem úrazů - Praktické provádění revizí vybraných skupin spotřebičů - Projekce, podpůrné podmínky pro realizaci stavby a revize staveništních rozvodů - Soubor norem pro rozvaděče NNa související předpisy - Výběr a instalace elektrických zařízení v prostorech s nebezpečím výbuchu, nové normy pro nevýbušná elektrická zařízení - Nedostatky zjišťované při kontrolách - Zkušenosti s předáváním zařízení montážními organizacemi odběratelům. Poznatky z dozoru technických zařízení vzhledem k nařízení vlády č. 378/2001 Sb. - Tvorba a využití elektrotechnických norem. Rozvaděče nn. - Požadavky na lanové dráhy a lyžařské vleky po vstupu do EU -  ..... a další!

Pokud se ode mě očekává co označit za hodnotné, pak z mého pohledu rozhodně soubory přednášek. Jedná se samozřejmě o zdrojové texty ve formátu .doc nebo .pdf bez zásadního typografického členění, ovšem je nutné si uvědomit, že se jedná o médium, které pouze doplňuje hlavní produkt. Hlavním produktem jsou v tomto případě živé přednášky.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Co to znamená mít "úplnou profesní kvalifikaci" a jak to souvisí s různými pracemi v elektrotechnice? Jak najít a pochopit informace o úplných profesních kvalifikacích v elektrotechnice? Co potřebuji k získání ÚPK, například jako "Elektrikář – silnoproud"? Jaké pracovní kvalifikace získat a jaké zkoušky složit, pro ÚPK? Co to znamená v praxi, když mám úplnou profesní kvalifikaci? Jaké práce mohu dělat a jaké ne?
Přehled obsahu a souvisejících okolností jarních konferencí ve Šternberku a Ostravě. Účastníci se dozví přehled aktuálních technických norem s komentářem, o možnostech použití umělé inteligence v praktické elektrotechnice, o pracovně právních vztazích při zaměstnávání svých odborných kolegů, jak se dá legálně pracovat za hranicemi a třeba také o podrobnostech řádu prohlídek a ...
Miroslav Záloha připomíná definici pracovního úrazu. Zapomíná se, že zaměstnavatel má povinnost objasnit příčinu a okolnosti pracovního úrazu a vést dokumentaci o všech pracovních úrazech. Dozvídáme se, ve kterých odvětvích vznikají pracovní úrazy nejčastěji. A zajímavý pohled je na dlouhodobé statistiky, které ukazují, kdy k nim dochází a kdo je tou nejohroženější skupinou. S podrobnostmi se seznamte zde!
Mnoho z nás zajímá, jak budou v budoucnu vypadat noví "kvalifikovaní". Jaké úrovně dovedností jsou potřebné pro různé druhy prací v elektrotechnice a kolik typů kvalifikací v elektrotechnice existuje? Kde hledat informace o konkrétní práci v elektrotechnice? Co umět a jaké dovednosti znát, k získání kvalifikaci "Elektromechanik pro elektroenergetická rozvodná zařízení"? Hlavně, že se v tom vyznáme! Sledujte zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933