Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

SOLID: 45. konference elektrotechniků


Document Actions
SOLID: 45. konference elektrotechniků
Chcete opět vědět co je nového a co se změnilo za posledního půl roku v elektrotechnice? Co se připravuje nového? O čem se často hovoří? Hledáte odpovědi na své dotazy? Tak právě pro vás pravidelně připravujeme tato setkání elektrotechniků. Termín konání je 31. října 2012 od 8. hodiny v NH Hotelu v Olomouci. Přednášky jsou opět pečlivě vybírány dle zájmu elektrotechniků a obsahují to nejzajímavější ...
Petr Létal, ze dne: 25.10.2012
reklama


Chcete opět vědět co je nového a co se změnilo za posledního půl roku v elektrotechnice? Co se připravuje nového? O čem se často hovoří? Hledáte odpovědi na své dotazy?
Tak právě pro vás pravidelně připravujeme tato setkání elektrotechniků.

45. konference elektrotechniků 2012 v Olomouci 31. října 2012 od 8h
v kongresovém sálu NH Hotelu
.




Přednášky jsou opět pečlivě vybírány dle zájmu elektrotechniků a obsahují to nejzajímavější za posledního půl roku. Všichni pravidelní účastnící ví, že nejen přednášky, ale i velmi poutavé diskuse odvíjející se v předsálí u stánků vystavovatelů je obohatí o mnoho cenných informací, názorů a zkušeností. Předsálí je tedy věnováno známým vystavovatelům z řad výrobců a prodejců,  kteří budou připraveni na Vaše otázky a nabídnou vám aktuální sortiment produktů ze své nabídky, jako jsou měřicí přístroje, elektroinstalační prvky a podobné zajímavosti v elektrotechnice.



Odbornými garanty jsou opět Ing. František Grossmann a Jiří Hemerka, d.t.

 
Aktuální informace jsou podány těmito přednáškami:
  • Pracovní úrazovost na elektrickém zařízení. Návrh na změnu v legislativě.
    Přednášející: Ing. Miroslav Záloha  – SÚIP Opava, člen TNK22
    Zde, mimo jiné, zazní povinnosti montážních firem OSVČ a společností a také provozovatelů elektrických zařízení. Dále zde bude přednesena úrazovost při pracích na elektrických zařízeních a na co si zejména dát pozor. Jistě zde i zazní doporučení či ponaučení z typických "životních" událostí a situací.
  • Odpovědi a stanoviska k častý dotazům – revize bytů, odborná kvalifikace, řídící obvody atd.
  • Aktuality z legislativy.
    Přednášející:  Ing. František Grossmann - SET Ostrava - s dlouholetou zkušeností ze státního odborného dozoru.
    V této poutavé přednášce budou mimo jiné zodpovězeny i často pokládané dotazy. Dále bude předneseny aktuální změny v legislativě elektrotechniků. Jistě nebude chybět nejedna zkušenost ze života a praxe elektrotechnika.
     


  • Nově vydané technické normy v roce 2011 a připravované pro vydání v roce 2012.
    Přednášející: Jiří Hemerka s dlouholetou lektorskou oblíbeností a poutavostí, vystihnout to nejdůležitější.
    Každý, kdo chce vědět co bylo letos vydáno včetně rozboru těchto norem a co bude nového v normách v roce 2012, co se připravuje a o čem se v nich bude hovořit, tak zde uslyší odpověď. Dále pokud jste revizním technikem, tak uslyšíte mnoho důležitých okamžiků při provádění samotných revizí. 



  • Nové ČSN – uzemnění a ochranné vodiče (ČSN 33 2000-5-54ed.3), účinky proudů na člověka (ČSN IEC/TS 60479-1ed.2), ochrana před napěťovým a elektromagnetickým rušením (ČSN 33 2000-4-42ed.2)
    Přednášející: Ing. Michal Kříž – IN-EL Praha - přední odborník oboru norem

    S uzemněním se setká každý a zde bude řečeno to co se mění a co vše je nové a aktuální. Dále budou rozebrány účinky proudů na člověka z pohledu mimo jiné ochrany před úrazem.
  • Nové informace z norem pro revize a instalace v prostorách s nebezpečím výbuchu
    Přednášející: Ing. Jan Pohludka – přední odborník v oboru – FTZÚ Ostrava Radvanice

    S elektroinstalací v prostředí s nebezpečím výbuchu se setkáváme velmi často, ne vždy však víme na co si dát pozor při samotných instalací či revizí z pohledu nových požadavků a poznatků.I zde jistě zazní spousta praktických rad a zkušeností.
  • Nové připojovací podmínky a osazení měřicích zařízení v odběrných místech napojených na distribuční sítě.
    Přednášející: Ing. Radislav Folta, Ing. René Čumpelík – ČEZ Měření, s.r.o. – odborníci z oboru
    S elektroměrovým rozvaděčem se tváři v tvář setká každý elektrikář, co je v této oblasti zase nového a jiného zazní v této velmi fundované přednášce těch nejpovolanějších.
  • Rizika spojená s montážemi, údržbou a revizemi anténních systémů při ochraně před bleskem.
    Přednášející: David Černoch – soudní znalec
    Ne každý elektrikář má jasno, jak správně instalovat ochranu před bleskem u nově instalovaných anténních systémů na stávající střechy, tak právě na toto zde uslyšíte fundovanou odpověď.

Už z názvů a krátkých anotací jednotlivých přednášek je patrné, že se jedná o velmi poutavé a zajímavé informace. Přednášky jsou zpracovány do tištěného sborníku, který obdrží každý účastník. 

Každý z účastníků může položit dotaz na kteréhokoli přednášejícího, který v závěru semináře na tento dotaz odpoví.

Ze zkušeností z minulých konferencí bude spousta neformálních dotazů odpovězeno při plodných diskusích v předsálí, kde se setkává mnoho odborníků a známých osobností elektrotechniky. I toto, je jeden z důvodů, proč se takovýchto akcí zúčastnit, podílet se na těchto rozhovorech a sdělit i své zkušenosti.

Na této akci na vás také čekají velmi lákavé "konferenční slevy" našich publikací a to až 15% a dále zajímavé novinky v oblasti vzdělávání.

Přihlásit se můžete:
  • emailem  -  solidteam@solidteam.cz
  • na tel. číslech  - 585 243 683, 588 883 700



Na tuto akci vás zve tým "Solid Teamu"
Přijďte si k nám pro nové a aktuální informace, ale i pro dobrou náladu a úsměv našich děvčat!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
Jaká je správná vzdálenost elektrických zařízení od hromosvodu? Jak ji vypočítáme? Seznamte se s krátkým návodem jak správně navrhnout a aplikovat ochranu před bleskem ....
Je ve všeobecné známosti, že objekty by měly být chráněny hromosvody. Jak ale určit kvalitu systému ochrany před bleskem? Detailnější informace poskytuje ČSN EN 62305-2. Pomůckou pak je free software Milana Kauckého ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933