Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Šokující výpovědi Jana Hájka #7: Jak může být aktivní hromosvod na letištní hale? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.11.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Šokující výpovědi Jana Hájka #7: Jak může být aktivní hromosvod na letištní hale?


Šokující výpovědi Jana Hájka #7: Jak může být aktivní hromosvod na letištní hale?
Odletová hala brněnského letiště v Tuřanech dostala v roce 2007 ocenění Stavba roku. Přitom je na ní ale instalován aktivní hromosvod, jehož instalace na místech sloužících jako shromaždiště osob je v rozporu s předpisy. Jak je možné, že někdo takové provedení hromosvodu navrhl a schválil? A kdo za tuto chybu nese trestní odpovědnost? Na tyto a další otázky odpovídal odborník na ochranu před bleskem a přepětím Jan Hájek.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.11.2015


Hromosvod na letištní hale v Brně je v rozporu s platnou normou, s výkladem ministerstva pro místní rozvoj a ministerstva průmyslu a obchodu i s obsahem Věstníku 1/2013. Shromaždiště osob, což letištní hala bezesporu je, má být v souladu s platnými ČSN. Jak si takovou situaci vyložit?



Kdo je Jan Hájek
Po absolvování SPŠ Dopravní, oboru zabezpečovací a sdělovací technika a ročním pokusu na ČVUT – Fakulta strojní, počal svou profesní kariéru u firmy AEG Domácí spotřebiče, organizace servisu a servisních prací. Po roce přešel k firmě J. Fröschl & Co., kde  prošel  pozicemi - přímé  služby zákazníků,  obchodní  zástupce,  vedoucí oddělení, vedoucí prodeje Praha, vedoucí prodeje ČR. Od roku 2002 pracuje pro firmu DEHN + SÖHNE. Je spoluautorem KníŠky 2.0, elektronické odborné publikace s více jak 20.000 čtenáři. Je aktivním účastníkem diskusí Elektrika.cz.
 
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.