Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Školení L.P. Elektro Vysoké napětí 2015 cílí na zkušené odborníky


Document Actions
Školení L.P. Elektro Vysoké napětí 2015 cílí na zkušené odborníky
Vzdělávací agentura L.P.Elektro zve do Českých Budějovic na dvoudenní školení Vysoké napětí 2015. Ve dnech 17. a 18. června představí lektoři to nejdůležitějším z projektování, výstavby, provozu a revizí elektrických zařízení vysokého napětí. Školení je úzce specializované, není určeno začátečníkům, ale elektrotechnikům, kteří se v oboru již nějakou dobu pohybují a nechtějí ztratit krok s aktuálním vývojem techniky i legislativy.
Komerční sdělení, ze dne: 26.05.2015


Ve dnech 17. a 18. června 2015 pořádá agentura L.P.Elektro v Clarion Congress Hotelu České Budějovice školení na téma Vysoké napětí.

První den přednášek zahájí Pavel Kraják ze společnosti ČEZ Distribuce. Má připravený přehled související legislativy i platných norem, včetně seznámení s Energetickým zákonem a na něj napojenými vyhláškami. V oblasti vysokého napětí hrají důležitou úlohu Podnikové normy energetiky (PNE). Přestože jde o veřejné dokumenty, dostupné na webu, nezaškodí se s nimi seznámit. Zde k tomu bude příležitost.

Navazující vystoupení Petra Pětiokého a Miloše Svatoše řeší časté rozpory mezi optimálním stavem, daným platnou legislativou, normami PNE i ČSN, předpisy výrobců zařízení na jedné straně a drsnou realitou české energetiky na straně druhé. Tyto rozpory se objevují především v revizních zprávách, včetně absence revizních zpráv, ztracené dokumentace, nebo dokonce provozování zařízení, která by měla být vyřazena z provozu. Současně se oba přednášející snaží přinést i zcela praktické návody na řešení popsaných rozporů.

Samostatná přednáška Petra Pětiokého bude věnována ekonomickému rozboru případného zřízení vlastního zařízení na úrovni vysokého napětí. Porovná ekonomickou výhodnost vlastního zařízení a potenciální zájemce provede celým procesem administrativní i technické přípravy stavby vn zařízení. Součástí bude i nákladové vyhodnocení vzorového řešení.

Závěrečnou přednáškou prvního dne akce bude pohled Karla Dvořáčka na legislativní požadavky vztahující se k energetické náročnosti výrob, provozu budov. Vysvětlí, kdo to je energetický manažer s evropskou certifikací a jaké jsou možnosti získat tuto certifikaci v České republice.

Zahajovací přednáškou druhého dne bude přehled norem ČSN, jejichž platnost byla ukončena a norem, které je nahrazují. František Kosmák osvětlí tuto aktuálně dosti spletitou problematiku. Oblasti působnosti zrušených a nově platných norem se liší, neodpovídají si zcela přesně. Právě tato přednáška by měla pomoci posluchačům získat nadhled nad problematikou a správně se v ní orientovat.

Dvoudenní, informacemi nabitý program zakončí přednáška Jana Odlase, který probere tvorbu místních provozních přepisů, přidá opakování o vytvoření příkazu B a zrekapituluje práva a povinnosti osoby odpovědné za elektrické zařízení.

Celý dvoudenní program je určen specialistům na elektrická zařízení vysokého napětí. Pro zájemce je připravena i atraktivní praktická část – tou je návštěva Jaderné elektrárny Temelín včetně strojovny hlavního výrobního bloku.
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933