Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Školení Elektrotechnika v prostředí s nebezpečím výbuchu se uskuteční pod hradem Buchlovem


Document Actions
Standardní článek
Uvědomujeme si, že elektrické rozvody a elektrická zařízení musí fungovat i v prostředí s nebezpečím výbuchu. Pro ty, kdo se chtějí dozvědět, jak to zařídit a udržet zařízení funkční a bezpečné je tu dvoudenní školení pod hradem Buchlovem. Naprostým základem v přístupu k elektrickým zařízením ve výbušné atmosféře je samotné určení nebezpečných prostorů, následně návrh, výběr a zřízení elektrických rozvodů. Se vším souvisejí i revize a průběžná údržba elektrických zařízení ve výbušném prostředí.
Komerční sdělení, ze dne: 13.05.2016
reklama

Touto problematikou bude účastníky hned v úvodu školení provázet Jan Pohludka z Fyzikálně technického zkušebního ústavu v Ostravě – Radvanicích. Dalo by se říci povolaný z nejpovolanějších.

V odpoledním programu prvního dne seznámí Ondřej Krátký účastníky s novými produkty ze sortimentu Eaton elektrotechnika právě pro elektrické rozvody do prostor s nebezpečím výbuchu. První den uzavře ukázka nástroje pro upevňování lišt a nosníků z produkce firmy Hilti. Předvede Dan Moravec.

Druhý den školení bude zcela v režii pánů Milana Dolenského a Leoše Koupého. Vše co zazní, se bude týkat měření při revizích. Půjde například o měření spojitosti ochranných vodičů, měření izolačního odporu a impedanční smyčky. Dostatek času a zvláštní pozornost bude věnována měření obvodů s proudovými chrániči, respektive přímo měřením chráničů.

Jestliže součástí vaší práce je také péče o elektrická zařízení v prostředí s nebezpečím výbuchu a ještě k tomu provádíte revize elektrických rozvodů, potom právě vás zveme na naše školení.
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933