Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

SITEL: Primární mikrotrubičky SIDUCT


Document Actions
SITEL: Primární mikrotrubičky SIDUCT
O slaboproudu se zmiňuji proto, že i u nás ve firmě (ve skrze silnoproudé) se objevují požadavky na realizaci pokládky optických vedení. Začalo to již dávno drobnými požadavky na EZS, EPS a IT struktury. Dnes provádíme "černou" část dodávky pro IT specialisty, kteří si v "bílých rukavičkách" přijdou zapojit své titěrné průřezy.
Jaroslav Borovec, ze dne: 22.03.2011
reklama

My elektrikáři jsme na pokládku vedení již zvyklí. Kabely ukládáme do země, do zdi, ve vzduchu, v zemi ...

Svět se mění a my elektrikáři se měníme s ním. A to ať již chceme nebo nechceme. Stále více se silnoproudý obor začíná prolínat s obory souvisejícími a se slaboproudým snad nejvíce.

Mám před sebou katalogové informace společnosti SITEL, u které se kolega zastavil na ELOsyse 2010.


Pro větší náhled kliknout!

O slaboproudu se zmiňuji proto, že i u nás ve firmě (ve skrze silnoproudé) se objevují požadavky na realizaci pokládky optických vedení. Začalo to již dávno drobnými požadavky na EZS, EPS a IT struktury. Dnes provádíme "černou" část dodávky pro IT specialisty, kteří si v "bílých rukavičkách" přijdou zapojit své titěrné průřezy.

Optické kabely se dnes pokládají i tam, kde bychom je ještě včera třeba vůbec neuvažovali. Inu potřeba konektivity vzrůstá do neočekávaných výšin. SITEL dodává mikrotrubičky, které nestojí mnoho a proto je lze uložit téměř ke každé stavbě pro pozdější možné použití.


Pro větší náhled kliknout!

Pokud si myslíte, že stačí nechat rezervu v nějakém podzemním registru, pak vězte, že uložení mikrotrubičky současně (možná i souběžně) se silovým vedením je ve finále nejlevnější varianta. Takto uložená cesta pro skleněné vlákno je dobře připravena pro rychlé zafouknutí. Tedy bez rozkopávání, demontáže, instalace.

Jaké existují varianty? Které se hodí pro přímou pokládku do země? Jaké příslušenství lze očekávat? Vše prozrazuje technický list od SITEL, který vám rádi na vyžádání zašlou.

Pokud pracujete v oboru, máte možnost si vyžádat více informací níže uvedeným formulářem!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Víte, co se skrývá pod označením PZS? My už ano. Pokud se zajímáte o oblast bezpečnosti a střežení objektů, nebo si jen chcete zajistit svůj pozemek, máme tu pro vás článek o zajímavém zabezpečovacím systému KeyGUARD společnosti DIAMONDS TECHNOLOGY ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933