Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

SIEMENS: Nový řídicí systém SIMATIC S7-1200


Document Actions
SIEMENS: Nový řídicí systém SIMATIC S7-1200
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.04.2010
reklama

Mikrosystém Simatic S7-1200 je nové modulární PLC určené k řešení menších automatizačních úloh. Ondřej Rakušan ze společnosti SIEMENS, nás na výstavě VOLTÍK 2010 informoval o podrobnostech ...

V porovnání s předchozím modelem S7-200 disponuje výkonnějším procesorem a větší kapacitou paměti dělitelnou podle potřeby na část pro program a část pro data. Mimo pracovní paměť, obsahuje i integrovanou nahrávací paměť, která je energeticky nezávislá a slouží například pro uložení programu. Velikost této paměti závisí na použitém typu CPU, avšak je možné ji rozšířit pomocí speciální karty typu MMC.
Pokud jde o komunikační rozhraní, tak Simatic S7-1200 má již integrované rozhraní PROFINET. Díky tomu, odpadá potřeba speciálního kabelu PC/PPI pro programování, což se promítá i do snížení pořizovacích nákladů.

Realizaci náročných úloh při řízení technologických zařízení usnadňují funkce čítání, měření, zpětnovazební regulace a řízení polohy i pohybu. Základní jednotky tak umožňují například čítat frekvenci až 100kHz na vysokorychlostních vstupech a generovat signál o frekvenci 100kHz na pulzních výstupech. Jistě potěší, že uvedené funkce jsou v automatu vestavěné jako standardní součást základního vybavení.

Panely Simatic HMI Basic
Jde o ovládací panely v krytí IP65, vybavené grafickým displejem o velikostech v rozmezí 4"-15". Disponují jak dotykovým displejem, tak funkčními klávesami i rozhraním PROFINET.

Simatic Step 7 Basic
Je softwarové prostředí určené k tvorbě uživatelských programů pro PLC a panely Simatic HMI Basic. Za velké plus lze považovat sloučení programování PLC a HMI do jednoho prostředí, takže odpadá nutnost definovat proměnné zvlášť. Také je dostupný SW WinCC Basic, který uživatelům nabízí řadu aplikačně orientovaných a intuitivně ovladatelných editorů pro usnadnění tvorby programů.

Závěrečný pohled
Dá se říci, že nové mikro-PLC Simatic S7-1200, spolu s ovládací panely HMI Basic a programovacím prostředím Simatic Step 7 Basic, tvoří efektivní víceúčelový komplet s přínosnými vlastnostmi a funkcemi, který lze dobře přizpůsobit požadavkům nejrůznějších automatizačních úloh a vytvořit tak velmi kompaktní řídicí systém.

Více informací si můžete pohodlně objednat níže přiloženým formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933