Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

SI# Jak se Radek Červený dostal až k FOXTROTU?


Document Actions
SI# Jak se Radek Červený dostal až k FOXTROTU?
Co o sobě prozradil Radek Červený? Kde začínal svou profesní dráhu, na jakou pozici se dostal a co ho vedlo k soukromé činnosti? Co mu v práci vadí a co naopak vyhovuje? Odpovědi se dozvíte v tomto článku o autorech seriálu SI# systémových instalací.
Miroslav Minařík, ze dne: 8.09.2016
reklama

Miroslav Minařík o Radku Červeném:
Radek Červený je elektrotechnik realista. Z mého pohledu je to člověk, který své vědomosti dokáže uplatnit nejenom v elektrotechnické praxi, ale i v obchodě. Poslechněte si, co o sobě říká sám v souvislosti se svou odborností.



Radek Červený o sobě (přepis mluveného slova)
Moje úplně první profesní začátky byly nějaká krátká doba ve firmě Beghelli, v nějaké výrobě svítidel, což byl neskutečný opruz, takže jsem odtamtud utekl poměrně záhy a měl jsem to štěstí se dostat do brněnského Dopravního podniku, kde jsem pracoval dalších 13 let.

Začal jsem od píky, podílel jsem se na generálních opravách tramvají, kde se člověk hodně naučil. Potom v souvislosti s krachem ČKD jsme vlastně začali dělat nové výzbroje, rekonstrukce pro přestavby vozidel, kde byla klasická odporová regulace, tam se člověk už dostal k mikroelektronice a naučil se hodně věcí, jak na tramvajích, tak na trakci.
Nicméně po těch 13ti letech jsem nabyl dojmu, že jsem nabyl stropu a nemám kam dál pokračovat.

Vzhledem k tomu, že jsem člověk zvídavý a neuspokojí mě rutina a setrvání na jedné pozici, rozhodl jsem se vzdát vcelku pěkného a teplého místečka a vydat se na soukromou cestu.

To je pak druhá etapa mé profesní cesty. Začal jsem podnikat ve světě pro mě doposud nepoznaném, samozřejmě tam byla spousta chyb, ale má povaha jít neustále dál a dál a každý požadavek zákazníka vzít jako výzvu mě dovedla až k současnosti, kdy se tady zabýváme PLC, automatizacemi a můžu říct, že mě tahle práce baví a i naplňuje profesně lidsky.

Takže je to o tom, že člověk musí vzít každý požadavek zákazníka jako výzvu, posadit se, zamyslet se a říct si zda to půjde či ne, bude to výdrb, my ho zvládnem a posune nás to zase dál.

A to je to, co mě na tom baví, tyhle výzvy.


Více o firmě Radka Červeného naleznete zde www.ElektrikaBrno.cz
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933