Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

SI# Kde se vzal Martin Formánek v elektrotechnice?


Document Actions
SI# Kde se vzal Martin Formánek v elektrotechnice?
Co o sobě prozradil Martin Formánek? Jak dlouho pracuje pro společnost ENIKA, na jakých projektech se podílí a co je jeho náplní práce? Jak se dostal k systémovým instalacím? Odpovědi se dozvíte v tomto článku o autorech seriálu SI# systémových instalací.
Martin Formánek, Miroslav Minařík, ze dne: 18.10.2016
reklama


Miroslav Minařík o Martinu Formánkovi:
Martin Formánek je člověk, který z mého pohledu splňuje všechny předpoklady a představy o tom, co má být ten, kdo si říká produktový manažer. A ne náhodou byl u zrodu Elektrika.tv právě on!




Když tu řeknu svoji historii, tak já jsem vystudoval Střední průmyslovou školu elektro, obor slaboproudové systémy, potom jsem absolvoval vyšší odbornou školu na automatizaci. To znamená programovatelné automaty, PLCéčka a v podstatě už při studiu na vyšší odborné škole jsem nastoupil jako by externí pracovník do firmy ENIKA.
Zde jsem už v podstatě 10 let. A v době kdy jsem nastupoval, vznikl projekt systémových instalací. Mimo jiné jsem řešil technickou podporu a manuály a další jakoby technické listy pro další výrobce regulátorů, programovatelných automatů.

Takže touto problematikou automatizace se věnuji už opravdu hodně, hodně dlouho. A vlastně díky firmě ENIKA jsem tady nastoupil tu kariéru, co se týče produktového manažera systému, systémových instalací (inteligentních), bezdrátových instalací, protože zkrátka už ENIKA na bezdrátových instalacích vyrostla.

Začalo to pohybovými čidly, pokračovalo to rádiama, a to mi zůstalo do dneška. Během té doby jsem začal projektovat (kreslit to). Takže v tuto chvíli mám i autorizaci pro techniku  prostředí staveb. Realizujeme projekty, od vymyšlení toho konceptu až po investora až po realizaci toho projektu. Nově začíná ENIKA řešit i vyloženě dodávky na klíč primárně teď dodávky do komerčního a průmyslového industry sektoru.

Tak to je ke mně a profesní záležitosti.



Zajímá vás práce Martina Formánka?
Sledujte jeho výstupy na Elektrika.TV
zde!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933