Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SI# Kde se vzal Martin Formánek v elektrotechnice? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.10.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SI# Kde se vzal Martin Formánek v elektrotechnice?


SI# Kde se vzal Martin Formánek v elektrotechnice?
Co o sobě prozradil Martin Formánek? Jak dlouho pracuje pro společnost ENIKA, na jakých projektech se podílí a co je jeho náplní práce? Jak se dostal k systémovým instalacím? Odpovědi se dozvíte v tomto článku o autorech seriálu SI# systémových instalací.
Martin Formánek, Miroslav Minařík, ze dne: 18.10.2016



Miroslav Minařík o Martinu Formánkovi:
Martin Formánek je člověk, který z mého pohledu splňuje všechny předpoklady a představy o tom, co má být ten, kdo si říká produktový manažer. A ne náhodou byl u zrodu Elektrika.tv právě on!




Když tu řeknu svoji historii, tak já jsem vystudoval Střední průmyslovou školu elektro, obor slaboproudové systémy, potom jsem absolvoval vyšší odbornou školu na automatizaci. To znamená programovatelné automaty, PLCéčka a v podstatě už při studiu na vyšší odborné škole jsem nastoupil jako by externí pracovník do firmy ENIKA.
Zde jsem už v podstatě 10 let. A v době kdy jsem nastupoval, vznikl projekt systémových instalací. Mimo jiné jsem řešil technickou podporu a manuály a další jakoby technické listy pro další výrobce regulátorů, programovatelných automatů.

Takže touto problematikou automatizace se věnuji už opravdu hodně, hodně dlouho. A vlastně díky firmě ENIKA jsem tady nastoupil tu kariéru, co se týče produktového manažera systému, systémových instalací (inteligentních), bezdrátových instalací, protože zkrátka už ENIKA na bezdrátových instalacích vyrostla.

Začalo to pohybovými čidly, pokračovalo to rádiama, a to mi zůstalo do dneška. Během té doby jsem začal projektovat (kreslit to). Takže v tuto chvíli mám i autorizaci pro techniku  prostředí staveb. Realizujeme projekty, od vymyšlení toho konceptu až po investora až po realizaci toho projektu. Nově začíná ENIKA řešit i vyloženě dodávky na klíč primárně teď dodávky do komerčního a průmyslového industry sektoru.

Tak to je ke mně a profesní záležitosti.



Zajímá vás práce Martina Formánka?
Sledujte jeho výstupy na Elektrika.TV
zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.