Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SI# Jiří Olejníček a to, co o něm ještě nevíte (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.04.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SI# Jiří Olejníček a to, co o něm ještě nevíte


SI# Jiří Olejníček a to, co o něm ještě nevíte
Systémový integrátor. Co je to za funkci? Je to víc elektrikář nebo projektant? Jiří Olejníček dnes pracuje hlavně se systémy KNX. Je to práce s mnoha znalostmi a dovednostmi. Být v této oblasti dobrý, znamená neustále poznávat novinky, srovnávat je a vyhodnocovat. Jak se k tomuto oboru dostal si poslechněte právě teď.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.04.2017



Jiří Olejníček dnes pracuje hlavně se systémy KNX. Jak se k tomuto oboru dostal si poslechněte právě teď.


Jak na střední, tak na vysoké škole jsem dělal automatizační techniku. Tento obor mě bavil a zajímal až jsem se dostal někdy v roce 1998 do firmy, která jako jedna z prvních v republice začínala se systémovou technikou ve velmi úzké spolupráci s ABB. Byli jsme jedni z prvních vyškoleni v Německu na systémovou techniku KNX, potom jsem pracoval a vlastně až do teď pracoval v ABB v tomto oboru, posléze se založila firma, která se tímto obecně zabývala.

Co mě na tom zajímá?
Zajímá mě na tom neskutečně dynamický vývoj techniky jako takové, řekněme systému KNX, protože děláme i jiné systémy. Zase systémovou techniku, ale především vývoj navazujících profesí. Ať je to otázka zabezpečovacího centra, firmy zabývající se vytápěním, klimatizací, což bývá vždycky velký kámen úrazu. A další a další.

Dnes jsou to hotelové systémy, je vidět každé 2 roky bývá na Light+Building v Německu nové přístroje a nové zařízení, které umožňují systemizovat technické vybavení budov, poskládat z toho něco, co žije svým vlastním životem a mělo by to těm lidem řekněme zpříjemňovat život, ne zkvalitňovat, ale zpříjemňovat a zjednodušovat. Samozřejmě po všech stránkách.

A jak dlouho? Snad ještě relativně dlouho.

Elektrika.tv
Možná, že právě váš dům, nebo kancelář pracuje na programu pocházejícího od Jiřího Olejníčka. 

Více videozáznamů s
Jiřím Olejníčkem
naleznete zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.