Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Seznamte se revizemi elektrických přístrojů na semináři plzeňského cechu


Document Actions
Standardní článek
Ve středu 25. května 2016 pořádá Elektrotechnický cech plzeňského regionu odborný seminář na téma Revize a kontroly elektrických spotřebičů, elektrická měření strojů, zařízení a na stavbách. Seminář se uskuteční v areálu Středního odborného učiliště elektrotechnického v Plzni. Tématem posluchače provede revizní technik Milan Dolenský.
Komerční sdělení, ze dne: 12.05.2016
reklama


Rada cechu si zve na odborný seminář s následujícím programem: „REVIZE A KONTROLY EL. SPOTŘEBIČŮ, ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ STROJŮ, ZAŘÍZENÍ A NA STAVBÁCH“.

Středa 25. května 2016 od 15:15
Areál SOUE  -  společenský sál, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň


Odborné přednášky se zaměří na:
  • 1.    Revize a kontroly elektrických spotřebičů během používání, aplikace v praxi a příklady jak měření provádět a zařazovat do skupin - ČSN 33 1600 ed.2. Bezpečnostní požadavky na pohyblivé přívody a šňůrová vedení.
  • 2.    Kontroly strojů, zařízení a svářeček (měření, zkoušení apod.). Jakým podmínkám mají tyto kontroly vyhovět – ČSN EN 60204-1 ed.2, ČSN EN 60974-1 ed.4 a ČSN EN 60974-4 ed.2.
  • 3.    Provozní elektrická měření konaná elektromontéry přímo na stavbách. Zemniče, způsoby provedení měření, izolační stavy zařízení a vedení. 

Lektor:

Milan DOLENSKÝ, revizní technik elektro. 
 

Seminář je zařazen do programu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT. Prezentace k semináři bude zahájena v 14.45, seminář potom přesně v 15.15.

Kontakt:
Alexandr Horský, horsky.a@seznam.cz
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933