Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

KLUB: Setkání Elektrika.cz a nový klub


Document Actions
KLUB: Setkání Elektrika.cz a nový klub
Něco málo o novém klubu elektrotechniků jehož působení je po celém území internetu. Alternativa, která svou nezvyklostí má největší šanci být úspěšná! Prostor pouze pro fakta.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.04.2006
reklama

O tom, že je internet komunikační kanál sice víme, ovšem mnozí si pod termínem představují jiné služby. Internet svou existencí vytlačil a doposud vytláčí jiné, desetiletí zavedené komunikační nástroje. Nemusíme chodit daleko pro názorný příklad, kdy například SMS úplně vymýtila klasické telegramy.

A tak i internet mění naši tvář komunikace. Avšak není to zase tak jednoduché jak se zdá. Mnozí se neumí vyjadřovat písemnou formou! Vyjádřit svou myšlenku písemně není zase tak snadné! Ono vyjádřit vlastní myšlenku dá často hodně práce i verbálně! A tak internet je sice otevřený všem, ovšem pouze těm, kteří to s ním umí a jsou ochotní!

A tak se nám hned z 25.000 čtenářů našeho portálu objevuje například v našich diskuzích malá hrstka. Dnes tuto hrstku mohu nazvat klubovým jádrem.

Nebyl účelově plánován, vznikl spontánně bez zbytečných administrativních zvyklostí, které obvykle pohřbí samotný účel dříve, než se k němu někdo dostane.

Tento virtuální klub je pro všechny elektrotechniky, kteří chtějí pomoci druhým elektrotechnikům. Klub je bezplatný, nemá funkcionáře, nemá kamennou klubovnu pouze virtuální, za to má přísná pravidla!

Předesíláme, že samotná funkce klubu není závislá na počtu členů, proto, ač se to bude zdát nelogické, i v šesti lidech dokáže dost dobře plnit svou funkci. Cílem klubu není tedy získat nedohledné konce členů.

Kdo se může přidat?

  • Ten, kdo prokáže svou totožnost, identitu.
  • Ten, kdo prokáže své vzdělání v elektrotechnice.
  • Ten, kdo dokáže vystupovat svou pravou tváří slušně, korektně a ohleduplně k ostatním.

Proč se chtít přidat?
A tento důvod je zcela opačný, než se mnozí ptají. Přidat se proto, že se chceme podělit o své zkušenosti s jinými, podobně smýšlejícími. Klub.elektrika.cz spojuje elektrotechniky oborem, prací a snahou. Kdo není z oboru a do klubu nepřinese, nic nezíská. Všimněte si, že jsme neuvedli žádný jiný důvod proč se přihlašovat!

Co udělat, když chci být členem?

  • Vytvořte si svůj profil na portále (login, heslo)
  • Najděte nejbližší kontaktní místo. Kontaktním místem je myšlen zástupce tohoto portálu, který ověří vaši identitu s profilem, který jste si před tím vytvořili.
  • Identitu prokážete kterýmkoliv platným dokladem (OP, pas, ŘP ...)
  • Své elektrotechnické vzdělání prokážete také jednoduše. Nemusíte se prokazovat zrovna výučním listem, maturitním vysvědčením nebo diplomem. Nejjednodušší je uvést své IČ, pokud nejste veden v podnikatelském rejstříku, tak stačí i poslední osvědčení o přezkoušení (vyhl. 50, ITI ...)
  • Kontaktní místa budou na veletrzích, výstavách a seminářích. Mimo veletrhy bude možné k získání ID kontaktovat i jednotlivé pověřené členy klubu . Zástupce nebude shromažďovat žádná osobní data, pouze ověří identitu a odbornost.

Takto ověřená identifikace se lze považovat za neanonymní. Je na každém uživateli aby si chránil svou identitu. Toto zprvu nepopulární opatření je však pro mnohé logicky vyvrcholením stávající situace.

Doufáme, že pro ty, kteří hledají cestu k odborným přátelům, to bude další z možných řešení.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933