Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Materiály nn, Přístroje, Zařízení

Proč NEní dobrý nápad testovat AFDD na koleně

  • 31.12.2022
Proč NEní dobrý nápad testovat AFDD na koleně
AFDD není svou konstrukcí proudový chránič. A dokonce ne ani přepěťová ochrana. Otestovat funkci proudového chrániče konkrétním "unikajícím proudem" je proti testování přepěťové ochrany jednoduchou záležitostí. A otestovat AFDD? To by snad neměl být problém ... To si pomyslí snad každý technik, který o AFDD neví, co vývojář takového zařízení. Proč si chce technik ověřit funkci AFDD sám? Nestačí mu snad prezentace výrobců a technické parametry v katalozích? Co se po revizi uvede do revizní zprávy? Jde o novodobou elektrikářskou černou skříňku? A z té zpětně pojišťovna nevyčte příčinu nebo vyčte?

SCHRACK: SAT LINE - kompletní program pro satelitní příjem

  • 5.02.2016
SCHRACK: SAT LINE - kompletní program pro satelitní příjem
Společnost Schrack Technik nabízí pečlivě sladěný kompletní program pro satelitní příjem. Sortiment satelitní techniky SAT LINE zahrnuje antény v různých velikostech, materiálech a barvách, koaxiální kabely pro všechny druhy použití, širokopásmové účastnické zásuvky a mnoho dalšího. S kompletním sortimentem SAT LINE se můžete seznámit ve videoklipu z přednášky Libora Bartoše.

O Energomonitoru s Pavlem Štorkem technicky

  • 24.07.2013
O Energomonitoru s Pavlem Štorkem technicky
O měřiči spotřeby elektrické energie hovoří Pavel Smílek s jedním z tvůrců Energomonitoru Pavlem Štorkem. Energomonitor má tři možné způsoby jak připojit Energomonitor na měřenou část zařízení. Z kolika částí se Energomonitor skládá. Jak dlouho vydrží vnitřní akumulátory vysílací části. Odkud kam putují data ze snímačů. Jaká je potřebná šířka pásma přenosu dat. Kam se ukládají měřená data. Jak se dostanu k naměřeným informacím. Které webové prohlížeče podporují zobrazení dat. Jak je to se zabezpečení ztráty dat. Je možné si stáhnout data na lokál? Nová verze software je automaticky aktualizovaná z centrálního serveru. Jak Energomonitor vnímá stavy HDO.

O Energomonitoru s Patrickem Zandlem

  • 17.07.2013
O Energomonitoru s Patrickem Zandlem
Úvodní informace o Energomonitoru představuje Patrick Zandl s Miroslavem Minaříkem a Pavlem Smílkem. Chcete se něco dozvědět o způsobu měření odebírané elektřiny? Jak se Patrick Zandl dostal od Mobilu, Marigoldu a Lupy k měření energie? Pro koho je Energomonitor určen, komu pomůže? Můžeme tímto zařízením měřit třeba všechny byty jednoho paneláku? Jak se dostáváme k naměřeným datům? Bude možnost mřit i vodoměry a plynoměry? Jak je řešena sazba HDO? Kolik stojí souprava Energomonitoru?

QESTEL: Domácnost nám řídí chytrý PEPA6!

  • 13.09.2010
QESTEL: Domácnost nám řídí chytrý PEPA6!
I já chci chytřejší dům! ... mnozí investoři elektroinstalací kladou stále vyšší nároky na domácí automatizaci. Ovšem ne vždy mají při dokončování stavby volné prostředky a mnohé funkce by si rádi dopřáli. Právě se objevuje další chytré řešení, které určitě doplní mnohé, již stávající varianty na instalačním trhu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933