Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

SCHRACK: Profesionální řešení strukturované kabeláže v průmyslu


Document Actions
SCHRACK: Profesionální řešení strukturované kabeláže v průmyslu
... jednotlivé komponenty systému, tedy instalační kabel, účastnické zásuvky i patchpanely, splňují základní přenosové parametry na frekvenčním pásmu 600MHz (kategorie 7, resp. třída F) podle nejnovějších norem a standardů. Použitý kabel je dokonce testován na přenosové pásmo 1000MHz ...
ze dne: 22.09.2006

Společnost NT Servis vznikla především jako firma specializující se na komplexní služby v oblasti:

  • dodávek, instalace, implementace, systémové správy
  • údržby počítačových sítí a s tím souvisejících služeb v oblasti komunikačních technologií
  • údržby systémů a správy dat

Během své existence získala firma okruh stálých zákazníků od velkých podniků přes orgány státní správy, školy, zdravotnická zařízení až po menší firmy a drobné odběratele. Je certifikovaným partnerem na projektování a implementaci kabelážního systému SchrackNET od společnosti Schrack Energietechnik.

Koncový zákazník, zabývající se výrobou, montáží a servisem lyžařského značkového vázání, se obrátil na tuto společnost se záměrem vybudovat plnohodnotnou komunikační síť v rámci svého nového montážní skladu. Tato síť měla zajišťovat běžné agendy výrobního závodu. Zákazník se obával zejména možného rušivého efektu na kabeláž díky používání průmyslových strojů a automatů.

Pro úspěšné zvládnutí daného řešení oslovil instalační partner společnost Schrack Energietechnik s dotazem na projektovou spolupráci a řešení daného problému. Již 15 let působí společnost Schrack Energietechnik, spol. s r.o. na českém trhu. Profiluje se jako kompetentní partner v elektrotechnice pro všechny zákazníky v oblasti nízkého napětí. Společnost dále nabízí aplikační poradenství, diagnostiku a zápůjčky měřících přístrojů. Odborné semináře, pravidelná školení a informační dny jsou populárním a oblíbeným místem pro výměnu informací a řešení konkrétních projektů. V oblasti strukturované kabeláže vyvinula a vyrábí vlastní systém s 20-ti letou systémovou zárukou – systém SchrackNET.

S ohledem na požadavek zpětné kompatibility a špičkové kvality přenosu dat bylo vybráno řešení postavené na kategorii 7. Jako přípojné rozhraní bylo zvoleno řešení GG-45. Celá instalace není svým rozsahem nijak velká. Nalezneme zde „pouze“ 30 přípojných míst. Nicméně význam tkví v použití nových technologií, pomocí kterých lze v budoucnu dosahovat vyšších rychlostí než současných 1Gbps. Jednotlivé komponenty systému, tedy instalační kabel, účastnické zásuvky i patchpanely, splňují základní přenosové parametry na frekvenčním pásmu 600MHz (kategorie 7, resp. třída F) podle nejnovějších norem a standardů. Použitý kabel je dokonce testován na přenosové pásmo 1000MHz. Montážní práce a instalace jednotlivých komponent se v ničem neliší od běžných prvků nižších kategorií. Závěrečnou částí dokončení projektu bylo proměření celé kabeláže přístrojem LANTEK 7, které proběhlo úspěšně.

Během přípravné fáze měla společnost NT Servis možnost vyzkoušet si „na nečisto“ montáž a instalaci jednotlivých komponent, které výrobce k tomuto účelu zapůjčil. Po celou dobu trvání projektu měl instalační partner zajištěnu cenovou i technickou podporu. Díky tomu systém SchrackNET nalezl uplatnění i v dalších významných projektech strukturované kabeláže ve spolupráci s uvedeným partnerem. V současné době je umožněno instalačnímu partneru využít prvky z partnerského programu, jako např. vrácení nepoužitého zboží, zapůjčení měřícího přístroje, uvedení partnera na webových stránkách apod.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Schrack Technik spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933