Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

SCHRACK: Nabíjecí stanice pro elektromobily


Document Actions
SCHRACK: Nabíjecí stanice pro elektromobily
Schrack Technik se kromě elektroinstalačních prvků zabývá také elektromobilitou. Tu za tuto značku dlouhodobě zastupuje tvář Petra Jahody. Sám má za sebou několik rekordů a bezpočet přednášek. Na veletrhu jsme na něj namířili kameru s mikrofonem o informace o nových, vylepšených nabíjecích stanicích. "Toto je první vlaštovka, která se hned po veletrhu stěhuje do Hradce Králové. Tam bude napojená a druhá, která přijde na řadu bude v Brně, kde se předělá ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.08.2017


S nabíjecí stanicí Schrack Technik jsme se setkali již v loňském roce na Strojírenském veletrhu. Oproti loňskému modelu je vylepšená designově a rozšířená o některé funkce ...





Textový přepis rozhovoru:

Vysvětli mi, v čem tkví inovace vaší nabíjecí stanice.


Petr Jahoda
Je to starý princip v novém hábu. Jde o to, že se společností EV Mapa jsme dali hlavy dohromady a řekli jsme si, proč by naše stanice nemohly pracovat v trochu širším kontextu než pracují do teď. Do současnosti pracovaly autonomně, každá sama za sebe. Kdežto teď budou zapojeny do nějakého systému tzn., že i uživatelsky to bude daleko příznivější.

Displej zůstal stejný? Není větší?

Petr Jahoda
Je stejný, 15 palcový, ale co se zobrazovalo mělo úplně jiné jednotky atd. Nynější systém dovoluje z nabíjecí stanice ovládat všechny nabíjecí stanice, které jsou v systému napojeného do EV Mapy. Dálková správa z lokálního místa, nemusí být žádná centrála nic takového.

I v jiném městě?

Petr Jahoda
I v jiném městě, protože tyto stanice jsou všechny online.

Kde stanice uvidíme? Máte je u Shracku v Brně?

Petr Jahoda
Toto je první vlaštovka, která se hned po veletrhu stěhuje do Hradce Králové, tam bude napojená a druhá, která přijde na řadu bude v Brně, kde se předělá, ta stanice umožňuje, že jede na dvou systémech. Na původním, který je náš Shrackový vyvinutý a druhý systém je od společnosti EV SELECT, to znamená zapojení do sítě EV Mapa. Ale další stanice samozřejmě jsou na středisku v Českých Budějovicích, ale to jsou jednoduché stanice. Mohu vám ještě ukázat další generaci co máme a zrovna i tady. Jedna z mála jednoduchých veřejných dobíjecích stanic. Přešli jsme k jinému modelu než to bylo před 2-3 lety, ale teď se systém nazývá I-charge, má jistou inteligenci, to je písmenko I vepředu a dodáváme sloupky úplně tupé, ale i inteligentnější. Dodáváme toto provedení sloupků, které jsou buď v offline nebo v online s identifikací uživatele nebo bez identifikace. Máme další novinky v sortimentu jako je nabíjecí stanice Triberium Fast Charger, což je záležitost, kdy můžeme nabíjet kombem, ChAdeMem, i typem 2 v jedné stanici.

Co se týká variant nabíjení CHAdeMO a Mennekes, blíží se centrální plug-in, kde bude jeden?


Petr Jahoda
Je to pořád boj z toho důvodu, že je to řekl bych boj kontinentální. Je to Asie, Evropa a Amerika. Rozumné je nějakým kompromisem vytvořit nabíjecích stanic, které umí všechny 3 standardy.

Asi to bude podstatně jednodušší než zásuvky nízkého napětí v domovech, že?


Petr Jahoda
Všechny elektromobily jsou schopny se nabíjet z 16A jednofázových zásuvek, kde je 230V, to umí všechny. Ale komfort nabíjení, je to holt vždycky něco za něco a bude se vždycky lišit provedením přívodního konektoru, kabelů, výkonů atd.

Petře, co ty a elektromobil? Chceš mít doma elektromobil?

Petr Jahoda
Nebránil bych se, ale jak už jsem říkal, to už bych měl třetí auto v rodině a není to příliš mnoho na jednoho člověka?

Dobře. Kdy bude standard elektromobilu na silnicích?


Petr Jahoda
Já si myslím, že naše generace se toho dožije a jako důchodci si budeme užívat elektriky v nádrži místo smradlavých paliv.






POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat
o aktuální papírový katalog
elektromobilních prvků SCHRACK Technik

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Schrack Technik spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933