Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SCHRACK: Katalog datových produktů 2016 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.11.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SCHRACK: Katalog datových produktů 2016


SCHRACK: Katalog datových produktů 2016
Nejen tlustými vodiči je elektrotechnik živ. Musíme si už jednou uvědomit, že pro elektrikáře nového věku jsou stávající dovednosti průměrného dělníka naprosto nevyhovující. Datová technika se vloudila do našeho oboru nenápadně a natrvalo. Alespoň u nás neexistuje žádný z elektrikářů, který by jednou za týden "něco" nekrimpoval. Podívejme se krátce na katalog datové techniky, tedy na materiál, z kterého vybíráme my ...
Jiří Macháček, ze dne: 8.11.2016



I když se na první pohled zdá, že "elektrikář" nemá s daty mnoho společného, v mnoha případech je tomu naopak. Ty doby, kdy jsme se dělili na silno a slaboproudaře je asi v nenávratnu. Dnešní zakázky se technologickým spektrem tak prolínají, že být specialistou na jedinou odbornou výseč je nepředstavitelné.
Proto je datový sortiment vedle silnoproudé klasiky docela praktickým doplněním.


Provedení katalogu
Katalog má téměř pět set lakovaných, křídových stránek samozřejmě v barevném tisku. Hřbět je lepený a pevný. Na zadní straně nalezneme vlisy pro ohnutí a připevnění do pořadače.

Uváděné informace o produktech jsou přehledné a vypovídající. Nalezneme typové označení, název, popis a podrobné vysvětlení. Zpravidla následuje tabulka jednotlivých variant s detailními údaji včetně dostupnosti a přesného objednacího čísla. Nechybí fotografie. Pokud je to důležité, nalezneme i okótovanou perokresbu. Samozřejmě více informací nalezneme vždy na začátku kapitoly. 

 
Pro větší náhled kliknout!

Obsah katalogu
Tedy jak je vidět, z tohoto přehledu lze vystavět opravdu mnoho. Je důležité uvažovat blízkou technickou podporu, bez které by tento sortiment pozbýval na smyslu. 


Pro větší náhled kliknout!

Co se mi líbí
je možná pro odborníka méně důležitá část. Jsou to odkazy na normy. Hned z kraje katalogu naleznete Přehled norem a standardů strukturované kabeláže. Tento informační oddíl pomůže tomu, kdo sice mechanicky pracuje s prvky IT, ale teorie pokulhává. Za mě pěkný přehledový rozcestník, kam mohou následovat další studijní kroky.

Závěr
Rukama mi ročně projdou desítky katalogů. U tohoto je vidět, že nebyl pouze vygenerován strojem, ale někým pečlivě sestaven jako pomůcka. Samozřejmě stále jde pouze o katalog. V tomto se dozvíte o rozsáhlém datařském sortimentu, vše co potřebujete k výběru. Ostatně o tom by mohli kolegové z brněnského studia Elektrika.tv referovat sami.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.