Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

SCHRACK: Evropské dny slunce


Document Actions
SCHRACK: Evropské dny slunce
Od roku 2002 se pravidelně v mnoha evropských zemích koná tzv. Den Slunce. Jedná se o kampaň zaměřenou na získávání energie z obnovitelných zdrojů jakou je například ta sluneční.Je doprovázena též řadou akcí, přednášek a osvětovou činností. Co nabízí v této oblasti Schrack Technik? Jak vypadá jejich montážní systém fotovoltaického systému? Kdy a kde můžete fotovoltaický systém Schrack vidět?
Komerční sdělení, ze dne: 12.05.2012

 

Od roku 2002 se pravidelně v mnoha evropských zemích koná tzv. Den Slunce. Jedná se o kampaň zaměřenou na získávání energie z obnovitelných zdrojů jakou je například ta sluneční.Je doprovázena též řadou akcí, přednášek a osvětovou činností.

Evropské dny slunce se letos konají od 1. do 15. května 2012 ve 20. zemích světa
Evropské dny slunce - již název sám o sobě vybízí k vyšší aktivitě v oblasti informovanosti o solární energii. Po celou dobu bude na mnoha místech Evropy představeno mnoho aktivit, které s touto tématikou souvisejí.

Fotovoltaické systémy a aplikace
Obrovský zdroj energie "Slunce" nám dnes umožňuje produkovat elektrickou energii šetrně k životnímu prostředí. S fotovoltaickým zařízením je možné tento zdroj optimálně využívat.

Jednoduchá montáž, snížení nákladů na elektrickou energii, vysoká účinnost, spolehlivost, bezúdržbový provoz a k tomu významný přínos k ochraně životního prostředí jsou podstatné důvody pro fotovoltaickou elektrárnu. Také její zřízení není vůbec komplikované, protože fotovoltaická elektrárna se sestává ze solárních panelů, konektorů, boxů se svodiči přepětí, speciálních kabelů pro fotovoltaiku a měniče.

Co nabízí Schrack Technik?
Fotovoltaická elektrárna má základ v solárních panelech, umístěných na střeše, které přeměňují solární energii na elektrickou. Moduly Schrack se vyznačují vysokou účinností, dlouhou zárukou, vysokou mechanickou pevností, strukturovaným antireflexním povrchem a především zkušebními certifikáty.

Přeměna stejnosměrného proudu dodávaného panely je v fotovoltaické elektrárně prováděna střídači (invertory). Firma Schrack nabízí v této oblasti široké spektrum kvalitních produktů s různými výkony a s ideálními mechanickými a elektrickými vlastnostmi. Bezúdržbové s vysokou účinností mohou produkovat energii pro domácnost bez výpadků a přerušení. Zařízení umožňuje provozovateli dodávat energii přes elektroměrový rozváděč přímo do sítě, nebo větší část spotřebovat pro vlastní spotřebu.

Ve spojitosti se solárními zařízeními je také důležité téma ochrany před úderem blesku a před elektrickým přepětím. Tak jako ostatní zařízení v domácnosti musí být i fotovoltaické zařízení chráněno odpovídajícím způsobem pro zvýšení životnosti zařízení a spolehlivosti dodávky.

V portfoliu firmy Schrack je široká paleta svodičů přepětí a boxů se svodiči, jež jsou specielně vyvinuty pro fotovoltaická zařízení, podle nejvyšších bezpečnostních standardů.

Optimální podmínky versus realita
Pro optimální energetický přínos fotovoltaické elektrárny je nutné uložení panelů na celoročně nezastíněném místě se sklonem panelů mezi 20 a 35 stupni a v ideálním případě s orientací střechy na jih. Se svým „inteligentním“ sortimentem může firma Schrack pomocí setů nebo samostatných prvků pokrýt individuální nároky. Pro optimální konfiguraci zařízení je důležitý výběr správného setu.

Množství elektrické energie dodávané solární elektrárnou je především závislé na počtu panelů, kvalitě střídače, počtu slunečných dnů (hodin), teplotě a sklonu střechy. Produkce energie fotovoltaickým zařízením je 700 až 900kWh na čtvereční metr na 1kWp instalovaného výkonu. Podle statistik je průměrná spotřeba domácnosti asi 4.000kWh za rok, která může být pokryta zařízením o výkonu 5kWp. K tomu je potřeba přibližně plocha střechy 40 metrů čtverečních.

Montážní systém


Montážní systém fotovoltaického systému Schrack Technik

Rozhodující roli při montáži panelů na střechu hraje výběr montážního systému pro panely. Schrack Technik nabízí robustní montážní systém ve formě stavebnice, který lze flexibilně přizpůsobit různým druhům střech.

Ukázka fotovoltaického systému – Schrack STORE Praha

Připravili jsme pro Vás možnost zeptat se našich odborníků na všechna technická úskalí instalace a praktického fungování fotovoltaického systému Schrack Technik. Pojízdný model osazené střechy včetně montážních prvků, dvou solárních panelů, měniče a přepěťové ochrany.
To vše bude k vidění ve Schrack STORE Praha.

Přehled termínů ukázek fotovoltaického systému najdete zde.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Schrack Technik spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933