Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

SCHNEIDER ELECTRIC: Smart Panels umožní přehled nad systémem elektroinstalace


Document Actions
SCHNEIDER ELECTRIC: Smart Panels umožní přehled nad systémem elektroinstalace
Elektroinstalační přístroje získávají prvky Internetu věcí! Možná to začalo požadavky signalizací vzdálených zařízení. Díky rozvinutým technologiím a aktuálním trendům digitalizace se objevuje na trhu další alternativa, jak nechat systém sám pracovat, ale součastně mít přehled. Bude to ovšem schopen zapojit i obyčejný elektrikář? A co softwarová část? Je potřeba ke konfiguraci programátor nebo specialista? Sledujte v této reportáži ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.12.2016


Schneider Electric představuje nový systém rozvaděčových přístrojů. Na podrobnosti jsme zaostřili objektiv našich kamer. Sledujte tuto krátkou reportáž!
 


Je to stavebnice, která může tvořit komplet. Ta může komunikovat do komplexního řídicího systému, ať už je to nějaké PLC, monitorovací systém ESCADA a nebo může komunikovat řekněme na lokální úrovni pomocí webových stránek, případně webových serverů.

Jaké komponenty tzv. inteligentního rozvaděče mohou odesílat a přijímat data?

My komunikaci v rámci rozvaděčů a přístrojů nízkého napětí pokrýváme od hlavního jističe, přes střední jištění a výkonové jističe až po koncové rozvody, takže nejenom modulární jističe, ale i stykače, chrániče, svodiče přepětí, všechno tohle tam lze integrovat.

Bude schopen Smart Panel zapojit i obyčejný elektrikář?
Přecházíme na ethernet, to znamená z těch klasických sériových sběrnic, kde musíte hlídat každý vodič kam ho zapojíte, jakou má barvu, jaké má označení, tak u zapojení standartního ethernetového kabelu je to jedno. Pak jenom propojujete jednotlivé komunikační moduly, a v tom je to pro elektrikáře jednodušší.

Pro větší náhled kliknout!

A co softwarová část? Je potřeba ke konfiguraci a nastavení programátor nebo specialista?

Schneider Electric i pro řekněme elektrikáře a výrobce rozvaděčů bezplatně dodává software, který usnadňuje konfiguraci zařízení, tak aby komunikační řídicí prvek byl správně zkonfigurován s konkrétními přístroji, které jsou fyzicky připojeny.

A jak tedy celý systém prakticky funguje?
Vy můžete i ze svého mobilního telefonu, pokud má webový prohlížeč, tabletu nebo osobního počítače, mít přehled, můžete ovládat, pokud například dojde k nějakému výpadku jističe, můžete okamžitě obdržet email a být informován, že je nějaký obvod, který je velice důležitý, že je bez napájení.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání
aktuálního katalogu tohoto systému
SCHNEIDER ELECTRIC
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

SCHNEIDER ELECTRIC CZ, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933