Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

SCHMACHTL: Vyzkoušejte HMI panely s PLC


Document Actions
SCHMACHTL:  Vyzkoušejte HMI panely s PLC
Vyzkoušejte HMI panely s PLC. Nabízí pokročilé funkce i řešení pro menší projekty. Programovatelné logické automaty jsou nenahraditelnou součástí průmyslové automatizace. K jejich ovládání a zobrazování hodnot slouží ve velké míře HMI displeje. Zákazníci vyžadují cenově dostupné produkty, na druhé straně pak sofistikované průmyslové počítače s množstvím pokročilých funkcí. Řešením je kombinace PLC a HMI v jednom zařízení.
Komerční sdělení, ze dne: 9.08.2017



Izraelská společnost Unitronics se specializuje na vývoj a výrobu PLC již od roku 1989. Sledují požadavky zákazníků, a proto nabízejí pokročilé hi-tech komponenty, ale i PLC do projektů s napjatým rozpočtem.

Samba™ - PLC a HMI se skvělým poměrem výkon—cena

K univerzálním a cenově dostupným produktům patří i PLC Samba™, které má integrovaný HMI displej. All-in-one řešení v sobě kombinuje funkce klasického PLC, které slouží i jako pěkný dotykový ovládací panel. Všechny modely mají 12 tranzistorových PNP/NPN vstupů, které mohou být dále konfigurovány. Vstupy se dají nastavit jako 2 analogové, některé modely i 2 pro termočlánek/PT100 nebo 1 HSC (počítadlo)/enkodér. Výstupy se liší dle modelu, můžete si vybrat mezi verzí se 8 reléovými PNP výstupy, druhá konfigurace PLC má 8 tranzistorových PNP výstupů. Oba typy mohou mít i 2 analogové výstupy s 12 bit převodníkem. Displej má navíc 2 auto-tune PID smyčky.

 
Přidáním rozšiřujících portů lze s displejem vzdáleně komunikovat. Podporuje rozhraní RS485, Ethernet, CANbus, CANopen, DF1 slave, J1939 nebo se přizpůsobí jakémukoliv protokolu třetí strany. Zprávy o stavu dokáže odesílat pomocí GPRS/GSM, e-mailu a SMS.

PLC s HMI panelem Samba™ je dostupné s úhlopříčkou 3,5“, 4,3“ až 7“. Do 16 bitové obrazovky lze nahrát až 24 uživatelských prostředí, která pojmou až 5 MB obrázků. Display lze omývat a používat i v potravinářském a farmaceutickém průmyslu, má totiž krytí IP66/IP65/NEMA4X.

UniStream® - Poskládejte si výkonný display podle sebe

Náročným aplikacím vyhoví HMI displej s PLC UniStream®. Základem tohoto all-in-one kontroléru je HMI panel, na jehož zadní stranu lze nacvaknout CPU UniStream®, rozšiřující vstupy UNI-I/O™ nebo komunikační Uni-COM™ moduly. „Zákazník tím získává možnost sestavit si kontrolér jako stavebnici a neplatí za funkce, které nepotřebuje,“ říká Ing. Roman Milota ze společnosti Schmachtl. Na každý displej lze za pomoci rozšiřujících adaptérů připojit až 80 těchto modulů.
 
 (pro větší náhled klikněte na daný obrázek)

Rozšiřující moduly mají různé varianty vstupů. Každý může mít až 16 PNP/NPN vstupů, 8 analogových vstupů, 4 teplotní vstupy od PT 100 po NI 1200 nebo 8 termočlánků.

Jeden rozšiřující výstupní modul může mít až 16 PNP, 16 reléových, 6 analogových a dva 250 nebo 3 kHz PWM/HSO výstupů.

Komunikaci je umožněna přes Ethernet/IP, GPRS/GSM, SMS, e-mail, TCP/IP, CANopen, UniCAN, BACnet a mnoho dalších protokolů. Má porty k připojení Ethernetu, CANbus, USB i komunikace RS232 a RS485.

Dobře čitelný LCD display může být i multidotykový a rozpozná až 5 prstů (zatím pouze pro velikost 10.4“). Prodává se ve velikostech 7“, 10,4“ a 15,6“. Dokáže zobrazit obrázky a MPEG-4 videa v 16 bit rozlišení, umí i přehrávat MP3 soubory z integrovaného reproduktoru nebo přes audio výstup. Display má slot pro USB a microSD kartu s pamětí až 32 GB. I tento panel lze použít v náročném prostředí, má krytí IP66/IP65/NEMA4X.


Programovací software a podpora jsou bez licenčních poplatků

Displeje s PLC Samba™ se programují prostřednictvím softwaru VisiLogic, který je volně dostupný bez licenčních poplatků. Intuitivní prostředí umožňuje programování hardwaru, komunikace, vývoj aplikací v prostředí Ladder a tvorbu HMI obrazovek. Software má rozsáhlou knihovnu průmyslových obrázků, které stačí na obrazovku HMI přetáhnout myší. Vytvořený program je možné vzdáleně ovládat pomocí PC nebo aplikace pro Android a iOS.



PLC UniStream® je programovatelné v softwaru UniLogic™, který využívá programovací logiky Ladder. Knihovna obsahuje mnoho obrázků a umožňuje vytvářet graficky pěkné uživatelské obrazovky. V programu lze rovněž zaznamenávat a exportovat naměřené hodnoty. Software i všechny funkce jsou k dispozici také volně a bez licenčních poplatků.

Unitronics aktivně podporuje uživatelské fórum, kde lze nalézt řešení i pro netypické aplikace. V České republice zajišťuje distribuci a technickou podporu společnost Schmachtl. Zkušení technici vám zde poradí, který displej je nejlepší pro vaši aplikaci.
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Schmachtl
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Útlý technický sešit vypovídá detailně o svorkách řady "selos". Připojíte do ní vodiče od průřezu 0,5-185mm2. Malý přechodový odpor je docílen velkou kontaktní plochou kontaktu svorky za pomocí techniky přítlačného třmenu. Minirecenzi čtěte zde ...
Každý montér zná kolikrát musí na žebřík a kolikrát dolu při přípravě kabelové trasy, je třeba vyvrtat díru, potom zatlouct hmoždniku, poté akuvrtačkou přišroubovat úchytku. Nahlédněte s námi do katalogu na jedno z možných řešení, kdy stačí z žebříku slézt až pro kabel...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933