Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Rychlonabíjecí stanice pro elektromobily již brzo součástí běžného provozu měst


Document Actions
Rychlonabíjecí stanice pro elektromobily již brzo součástí běžného provozu měst
Společnost ABB, zahájila koncem roku 2011 prodej sériově vyráběné, nové rychlonabíjecí stanice pro elektromobily - modelu s názvem Terra, určené pro výstavbu profesionální nabíjecí infrastruktury. Stanice Terra jsou již ve standardní výrobě, montovány jsou v Maďarsku. Běžná dodací doba nepřekračuje 16 týdnů a v průběhu výroby bude postupně docházet k jejímu zkracování. Rychlonabíjecí stanice jsou ...
Komerční sdělení, ze dne: 1.10.2012
reklama

 

Společnost ABB, zahájila koncem roku 2011 prodej sériově vyráběné, nové rychlonabíjecí stanice pro elektromobily - modelu s názvem Terra, určené pro výstavbu profesionální nabíjecí infrastruktury.

Stanice Terra jsou již ve standardní výrobě, montovány jsou v Maďarsku. Běžná dodací doba nepřekračuje 16 týdnů a v průběhu výroby bude postupně docházet k jejímu zkracování. Rychlonabíjecí stanice jsou vyráběny zakázkově dle konfigurací na přání zákazníka.

Rychlonabíjecí stanice ABB Terra

Na trhu jsou k dostání dva druhy rychlonabíjecích stanic ABB, a to Terra 51 a Terra 100.2. Rychlonabíjecí stanice Terra 51 představuje nedělenou technologii tzv. Combo o výkonu 50kW. Výhodou této stanice je jednoduchá instalace, kompaktní rozměry a příznivá cena, která se pohybuje již od částky 850.000,- CZK bez DPH.

Druhý typ pod označením Terra 100.2 představuje dělenou technologii (vnitřní a vnější jednotka) o celkovém výkonu 100kW (2x50kW). Tato technologie je vhodná především tam, kde je málo místa a je možnost umístit výkonovou elektroniku (vnitřní jednotku) odděleně např. do technické místnosti či jiných vhodných prostorů. Vnější jednotka má podobu štíhlého stojanu zhruba ve velikosti parkovacích hodin, jaké známe z našich ulic. Je opatřena dvěma nabíjecími konektory CHAdeMO, a umožňuje tak dobíjet dvě vozidla současně.

Stanice jsou vybaveny plnohodnotným identifikačním systémem (RFID) včetně standardního SW rozhraní pro připojení do bilingových systémů. Disponují funkcí inteligentního řízení příkonu. Je možné je připojit k inteligentním napájecím systémům. V případě nedostatečného příkonu v místě lze stanici provozovat na nižších výkonových hladinách. Oba modely je možné vybavit dalšími nadstandardními prvky, dle přání zákazníka.

ABB poskytuje plnou HW a SW podporu 24 hod, nepřetržitě 365 dní v roce včetně celosvětového vzdáleného dohledu, správy stanic, záruční i pozáruční servis, náhradní díly atd. Stanice jsou připraveny pro okamžité nasazení i z pohledu platné legislativy. Mají certifikáty CE platné pro EU a certifikáty CHAdeMO. Ke stanicím je dodáván SW Galaxy MySite a Houston umožňující vzdálený dohled, správu a konfiguraci. Stanice jsou napojeny na páteřní IT Backbone provozovaný servisním centrem ABB. Tím je zajištěn profesionální nepřetržitý dohled nad dobíjecí infrastrukturou zákazníka. 

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933