Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

RITTAL: Technika skříní - výhody systémové stavebnice


Document Actions
RITTAL: Technika skříní - výhody systémové stavebnice
Rychlejší, lepší a levnější montáž? Přesně to se snaží docílit řada firem. Mnoho z nich po celém světě využívá jednotné systémové stavebnice firmy Rittal. Chytré montážní příslušenství velkých skříní TS 8, které zaručuje nejrozmanitější možnosti vnitřního vybavení, již nějakou dobu využívají i kompaktní skříně Rittal. Jak je systém příslušenství konstruovaný pro možnost dalšího rozšíření? Jeden druh příslušenství pro ...
Komerční sdělení, ze dne: 12.09.2012

 

Snižování nákladů pomocí jednotného systému
Rychlejší, lepší a levnější montáž – přesně to se snaží docílit řada firem. Mnoho z nich po celém světě využívá jednotné systémové stavebnice firmy Rittal. Chytré montážní příslušenství velkých skříní TS 8, které zaručuje nejrozmanitější možnosti vnitřního vybavení, již nějakou dobu využívají i kompaktní skříně Rittal.

Systém příslušenství, konstruovaný pro možnost dalšího rozšíření poskytuje přesně takové řešení skříně, které zákazníci vítají. Jeden druh příslušenství pro řadově spojitelné skříně nebo kompaktní skříně nejrůznějších velikostí.

Univerzální osazení TS 8
Univerzální možnosti vnitřního vybavení - stavebnicový systém příslušenství s chassis a s montážními lištami, které lze velmi rychle instalovat do rámového profilu skříně TS, zajišťuje, že skříň TS 8 lze osadit všude, i na bočních stěnách a dveřích. Snadno tak lze splnit jakýkoliv požadavek na vnitřní vybavení. Jedná-li se o menší aplikace, používají se kompaktní skříně CM a AE firmy Rittal a využívá se pro vnitřní vybavení rovněž dostupný montážní systém TS 8.


Řadové spojení skříní TS 8

Bez svařování a vrtání
Na začátku v roce 2005 byla skříň CM první kompaktní skříní, pro kterou nabídla firma Rittal univerzální možnosti vnitřního vybavení systému TS. Průběžně byly boční, stropní a podlahové stěny skříně CM při výrobě vybavovány systémem svorníků. Na závitové svorníky se tak rychle dají nainstalovat lišty pro vnitřní vybavení příslušenstvím TS 8 – a skříň CM lze pak univerzálně osadit. Tam, kde konvenční samostatně stojící nebo nástěnné skříně využívají pro osazování pouze montážní desku a kde jsou při osazování bočních stěn vyžadovány náročné úpravy, například dodatečné navařování svorníků a opravy vzniklých poškození nátěru, nabízí skříně CM téměř neomezené možnosti vybavení ve všech rovinách. Ještě větší flexibilitu zajišťují jednoduše montovatelné podlahové montážní lišty.


 Podlahové montážní lišty ve skříni CM

Systémová stavebnice byla završena připojením skříně AE k montážnímu systému TS 8 a to díky speciálním systémovým lištám. Miliony prodaných kompaktních skříní AE patří již dlouho ke klasickým výrobkům v programu Rittal. Standardně jsou skříně AE k dispozici v šířkách od 200 do 1.000mm a s výškou až 1.400mm. Hloubka skříně sahá od 120 do 350mm, takže v nich lze umístit a chránit řízení o různé větší či menší velikosti. Světový úspěch zaručuje řada různých certifikátů – například UL, DNV, TÜV, VDE nebo CSA.


Skříň CM

Pouze pětinová doba montáže
Připojení skříní AE k systémům TS-8 umožňují nové speciální lišty pro montáž vnitřního vybavení AE. Lišty lze přitom instalovat do skříně rychle a bez jakýchkoliv mechanických úprav. Při montáži se lišty AE jednoduše přiloží k zadní stěně a k přední hraně skříně se připevní šrouby. Díky upevňovací technice bez vrtání zůstává zachován stupeň krytí skříní AE, který je k dispozici až do IP 69K.


Kompaktní skříň AE.

S montážními lištami pro vnitřní vybavení se klasická skříň AE stává skutečně systémovou skříní. Díly příslušenství a vybavení, jako je chassis TS-8, se tak dají velmi rychle namontovat dveřní polohové spínače, světla, dveřní zarážky, termostaty a hygrostaty a také komponenty nejrůznějších výrobců. Tam, kde byla dříve, pro vnitřní vybavení skříně, vyžadována nákladná řešení typu "Udělej si sám" potřebuje zákazník dnes díky novým systémům lišt pětinu času.

Zatímco dosud musel zákazník u kompaktních skříní vrtat, svařovat a předběžně plánovat, nyní může díky flexibilnímu montážnímu systému bez problémů provádět modifikace až do poslední minuty. Kromě toho lze koncovým uživatelům nabízet jejich zařízení v menších skříních – což se ukazuje jako velké plus z hlediska potřeby místa a nákladů.

Pavel Škoch – product manager Rittal Czech s.r.o





 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933