Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Rittal se představuje na veletrhu ELECTRON v Praze!


Document Actions
Rittal se představuje na veletrhu ELECTRON v Praze!
Firma Rittal Czech se letos bude účastnit veletrhu ELECTRON, který se koná ve veletržním areálu v Praze v Letňanech od 13. 3. do 16. 3. 2012. Přijďte se podívat na náš stánek, kde Vás mimo jiné seznámíme s níže uvedenými produkty.
Komerční sdělení, ze dne: 12.03.2012

 

Firma Rittal Czech se letos bude účastnit veletrhu ELECTRON, který se koná ve veletržním areálu v Praze v Letňanech od 13. 3. do 16. 3. 2012. Přijďte se podívat na náš stánek, kde Vás mimo jiné seznámíme s níže uvedenými produkty.

Certifikované protipožární skříně řady Securus
Rozšířili jsme své portfolio o nástěnné a samostatně stojící protipožární skříně s odolností EI 30 DP1. Nástěnné a samostatně stojící protipožární skříně jsou vyrobeny z vícevrstvé kombinace žáruvzdorných materiálů s barevným světle šedým povrchem. Skříně se dodávají ve standardních rozměrech až do vnější výšky 2.000mm, vnitřní šířky 1.000mm a u volně stojících do hloubky 500mm.

Uzavírání dveří je řešené 2 bodovým blokováním pomocí sklopné pákové rukojeti s možností vestavby půlválcové vložky.

V případě instalace zařízení, které generuje vyšší ztrátové teplo, lze volitelně skříň vybavit dveřní ventilací s dvěma typy uzavíracích mechanismů – požárních klapek.

Pro vstup kabelů jsou skříně dodávány včetně kabelové průchodky o rozměrech 250 × 65mm, standardně umístěné v horní části skříně, volitelně lze vyrobit s provedením vstupu bočními či spodními díly

Parametry protipožárních skříní:

  • Požární odolnost EI 30 dle ČSN EN 73 0810 a CSN EN 1634–1
  • Druh konstrukce DP1 dle ČSN EN 73 0810
  • Odolnost při požáru s ověřenými teplotami do 90 minut dle ČSN EN 1363-1
  • Stupeň krytí IP44, třída ochrany II

Mezi další protipožární technické řešení patří systém dělicích stěn, předsazené dveře k zabezpečení stávajících rozvaděčů a ranžírovací rozvaděče RVS 30 pro kabelové spoje s montáží na omítku.


Nástěnná skříň na omítku AWS 30 a volně stojící skříň SVS 30 řady Securus


Ranžírovací rozvaděč RVS 30

Samostatně stojící systémový rozvaděč SE 8
Mají-li se rozvaděčové skříně použít jako samostatně stojící řešení nebo není-li zapotřebí přístup ze strany, nabízejí samostatně stojící skříně značné výhody. Výrobci systémů však přitom nemohli používat rozmanité vybavení, které umožňují řadové systémy. Tuto nevýhodu nyní firma Rittal eliminovala. U nové samostatně stojící skříně SE 8 zaručujeme plnou kompatibilitu se systémem skříně TS 8 – a tím i maximální možnou rozmanitost vybavení a značné snížení nákladů na skladové zásoby.


Rozvaděč SE 8

Nový podstavec Flex-Block
Montáž podstavců z ocelového plechu vyžaduje určitý čas. Výrazně vyšší tempo při instalaci rozvaděčových skříní nyní přináší nový systém podstavců Flex-Block vyvinutý firmou Rittal. Novinka z odolného plastu je zajímavá především díky rychlé montáži bez použití nářadí. Rozsáhlé příslušenství navíc dělá z podstavce funkční prostor.

Největší důraz je kladen na kompatibilitu
Nový systém podstavců se skládá ze čtyř plně symetrických rohových modulů, bočnic a rohových krytů a ze čtyř montážních lišt z ocelového plechu. Tyto čtyři lišty z ocelového plechu s osvědčeným systémovým děrováním TS 8 lze zaklapnout bez použití nářadí. Děrování v rastru 25 mm navíc umožňuje integraci dalších komponent do podstavce rozvaděčové skříně. Mohou to být jednoduché kabelové managementy stejně jako komplexní ventilační systémy. Protože pro vnitřní vybavení odpovídá rastr podstavce "Flex Block" horizontálnímu profilu rozvaděčové skříně TS 8, může se použít stejné systémové příslušenství.


Podstavec Flex Block

CMC III pro monitorování a zabezpečení rozvaděče
Monitorování a zabezpečení je jedním z významných prvků zajišťujících vysokou disponibilitu celé IT infrastruktury. Rittal nabízí

Computer Multi Control řady 3 (krátce CMC III) pro zabezpečení a online dohled pro každý jednotlivý rozvaděč. Jedná se o kompletní univerzální ochranu.

Monitorování parametrů prostředí – vše, co potřebujete vědět o vašich rozvaděčích:

  • monitorování teploty, vlhkosti, proudění vzduchu, detekce kouře

  • analýza provozu chlazení (TopTherm Plus, LCP)

  • napájecí lišty se vzdáleným dohledem

Modulární koncept může být individuálně přizpůsoben či rozšířen dle požadavků zákazníka.

CMC III je generačním nástupcem monitorování CMC II a je postaven na technologii komunikace mezi jednotlivými čidly (uzly) a řídící jednotkou postavené na technologie CAN-Bus. Tato technologie je hojně využívaná například v automobilovém průmyslu. Propojení čidel do série šetří nejenom náklady na kabeláž, ale umožňuje komunikaci mezi jednotlivými čidly.


Jednotky CMC III

Chladicí jednotky "Blue e"
Pozornost odborníků přitahují energeticky úsporné chladicí jednotky řady "Blue e" s rozsahem chladicích výkonů od 500 do 4.000W. Nové energeticky úsporné jednotky již prokázaly svoji vysokou energetickou účinnost v pilotních aplikacích v automobilovém průmyslu. Jednotky byly testovány v továrně Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Během půlročního provozu v běžných provozních podmínkách, kdy byly testované jednotky umístěny na rozvaděčích se stejným ztrátovým výkonem, byla u nového typu jednotky v porovnání se standardní chladicí jednotkou naměřena úspora elektrické energie 49%.

Vyšší efektivita nových chladicích jednotek je výsledkem několikaletého výzkumu a vývoje. Prvním krokem ke zlepšení účinnosti byla analýza geometrie jednotlivých komponent chladicího okruhu. Výrobce komponent systematicky analyzoval stávající zařízení a postupně zvyšoval jejich účinnost.

Jako další krok změnil Rittal zásadně typ použitých ventilátorů. Nyní jsou u chladicích jednotek použity většinou EC ventilátory, které mají vysokou energetickou účinnost.

Dále, Rittal u nových "Blue e" jednotek používá nový regulátor s funkcí ECO-Mode – pokud není bezpodmínečně nutný nepřetržitý provoz vnitřního ventilátoru, je jeho chod regulován podle vnitřní teploty.

A nakonec nejdůležitější informace: chladicí jednotky "Blue e" kompletně nahradí chladicí jednotky TopTherm Plus s komfortním regulátorem, a to bez zvýšení ceny! Ceny a objednací čísla jednotek "Blue e" zůstanou stejné.


Chladicí jednotky "Blue e"






 

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933