Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

RITTAL: Přípojnice RI4Power 185mm


Document Actions
RITTAL: Přípojnice RI4Power 185mm
Přípojnicový systém Ri4Power s roztečí 185mm je stavebnice připravená k sestavení podle požadavků zákazníka. Dá se kompletně zaplastovat a pak teprve osazovat jednotlivými přístroji. Jaké jsou její největší výhody? Pro které rozvody je vhodná a nač si dát pozor při návrhu a následné montáži? Dozvíte se v produktovém videu společnosti Rittal od Leoše Blažka.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.10.2016


Rittal a unikátní systém s roztečí 185 mm. Víte jak prakticky funguje, jak ho sestavit nebo na co si dát pozor?



Systém s roztečí 185mm má hlavní výhodu v tom, že lze kompletně zaplastovat. To znamená zakrytovat,  udělat ochranu proti dotyku prstů po otevření dveří. Velkou výhodou systému je možnost připojení přístrojů, adaptérů, aniž bychom museli odstranit kryt. Systém je nazkoušen dle normy ČSN EN 61 439. Ve skříních TS8 a SE8 jsme schopni zákazníkům dodat certifikáty, které můžou použít pro vlastní ověření návrhu, navíc jsme schopni nabídnout systém pro různé výrobce přístrojů, jelikož tato skupina výrobků spadá do kategorie Ri4Power určeno pro průmyslové rozvody. A samozřejmě je to i standardní rozvod elektrické energie.

Prakticky funguje systém jako stavebnice. Uchytí se samotné držáky přípojnic, vložím přípojnici a zaplastuji a až po zaplastování se přidávají jednotlivé přístroje. Adaptér pro kompaktní jistič, pojistkový odpínač, svorky pro přívod kabelů, atd..

Co se týče zatížení systému, když vezmeme ty nejhorší podmínky, to znamená krytí IP 54, nebudeme dávat žádnou ventilaci, pak při vložené mědi s rozměrem 120x10mm je systém zatížitelný do 1600A.

Systém umožňuje vložit několik rozměrů mědi od 40x10mm do 120x10mm. Držák je univerzální a dá k rozměrům přenastavit.

Kdo ocení tento systém 185mm?

Budou rádi výrobci rozvaděčů, kteří dělají distribuční rozvaděče. Systém lze poničit, pokud na něj použijeme nástroje jako je vrtačka, kladivo, rozbrušovačka, to znamená, že systém začneme upravovat a nebudem postupovat podle návodu.

Jaká je technická podpora systému?

Největší podporou je software Power Engineering 6.3, kde se dá celý systém navrhnout, dále existují webové stránky, microsite, kde jsou veškeré informace a samozřejmě je i tištěná verze katalogu. Zákazníkům pomáháme i osobně, mohou se obrátit na naši technickou podporu, kde návrh uděláme spolu se zákazníkem. 


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933