Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

RITTAL: Nové ventilátory EBM Papst, Přípojnicové systémy, Software Power Engineering 5.0, Dobíjecí stanice pro elektromobily


Document Actions
RITTAL: Nové ventilátory EBM Papst, Přípojnicové systémy, Software Power Engineering 5.0, Dobíjecí stanice pro elektromobily
Firma Rittal představuje kompletně novou konstrukci ventilátorů s filtrem, přípojnicové systémy, ktré umožňují vybudovat rozvod jak plochými, tak profilovými přípojnicemi Rittal. Dočtete se zde i o softwaru Power Engineering 5.0 a o dobijecí stanici pro elektromobily. Více zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 21.09.2011

Nová generace ventilátorů s filtrem
Kompletně nová konstrukce ventilátoru umožňuje jednoduchou výměnu filtračních vložek bez nutnosti použití nářadí. Kvalitní ventilátor EBM Papst (s kuličkovými ložisky) zaručuje dlouhou životnost i v těžkých průmyslových podmínkách. Ventilátor je uložen v kompaktním plastovém pouzdře, které se do kazety s filtrační vložkou upíná pomocí bajonetového mechanismu. Změna směru proudění vzduchu je tak možná rovněž bez použití nářadí, stejně jako změna polohy svorky s tažnou pružinou pro připojení el. napájení.

Nejen konstrukce doznala zásadních změn – Rittal pro svou novou řadu použil místo doposud běžných axiálních efektivnější diagonální ventilátory. Vzduch nyní není vháněn do rozváděče ve směru osy ventilátoru, ale diagonálně. Výsledkem je lepší charakteristická křivka ventilátoru.


Ventilátor s filtrem

Přípojnicové systémy
Vedle známých rozvaděčů a rozvaděčových skříní TS8, AE, HD se je i ukázka přípojnicových systémů. Již 3 rokem se v České republice úspěšně používá přípojnicový systém RiLine 60. Systém umožňuje vybudovat silnoproudý rozvod jak plochými přípojnicemi, tak i profilovými přípojnicemi Rittal PLS 800A a 1600A. Přípojnice Rittal PLS je díky své konstrukci upevněna držákem pouze v zadní části. Díky tomu je možné přípojnici osadit adaptéry v kterémkoli místě délky – držák nezabírá místo.

Držáky plochých přípojnic jsou konstruovány tak, aby byly universální pro různé průřezy plochých přípojnic. Celkem lze jedním držákem upevnit až 9 různých průřezů přípojnic. Přípojnicový systém je k dispozici také ve 4 pólovém provedení. Zákazníci orientovaní na americký trh jistě ocení, že většina komponentů je opatřena značkou "UL listed".

Pro větší výkony má Rittal systém MAXI PLS 1600-4000A – typově odzkoušenou stavebnici skládající se z rozváděčových skříní SV TS8, profilovaných měděných přípojnic, držáků přípojnic, propojovacích sad (předpřipravená ohýbaná měď) a dalších komponent. Tuto stavebnici je možné pak velmi rychle sestavit bez složitého vymýšlení, krácení a upravování přípojnic.


Přípojnicový systém

Software Power Engineering 5.0
Rittal představuje mimo jiné nový software Power Engineering 5.0 pro navrhování přípojnicových systémů do skříňových rozvaděčů Rittal. Jednoduché grafické menu umožňuje projektantům a dalším uživatelům návrh téměř všech přípojnicových systémů Rittal od 300A - 4000A nově také pro RiLine 60. Software bezpečně provede uživatele všemi důležitými kroky při návrhu (jm. proud, zkratová odolnost, oteplení přípojnic a rozváděče, krytí rozvaděče). Výstupem je pak kusovník celého zařízení i s ceníkem, výkres v DWG/DXF a také pomocné montážní návody pro konkrétně navržené zařízení.

Dobíjecí stanici pro elektromobily
Mnoho výrobců automobilů po celém světě se začíná čím dál více zabývat vývojem a propagací elektromobility. Nezbytným předpokladem pro její rozvoj je vytvoření vhodné infrastruktury dobíjecích stanic pro elektromobily. Rittal vystavuje dobíjecí stanici vlastní konstrukce, pro kterou jsme schopni zajistit úplnou systémovou integraci i specifické požadavky našich zákazníků, jako je například identifikace uživatele nebo webportál pro správu sítě stanic.


Dobíjecí stanice pro elektromobily





 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933