Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Realizace KNX instalace v Hudebně-dramatické laboratoři JAMU (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.01.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Realizace KNX instalace v Hudebně-dramatické laboratoři JAMU


Realizace KNX instalace v Hudebně-dramatické laboratoři JAMU
Přístroje KNX řídí chod brněnského Divadla na Orlí. Jejich instalaci tu realizovala firma BOSSYS. Přístroje zhasínají světla divadla, když se nikdo nehýbe, či kontrolují přívod studeného vzduchu, když se herci hýbou naopak až příliš. Jediný systém tak zastřešuje ovládání osvětlení, žaluzií, elektricky otevíraných oken, ventilace a vytápění či chlazení. Začleněny jsou v něm navíc i samostatné zabezpečovací a protipožární podsystémy.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.01.2017


O technologické úrovni Hudebně-dramatické laboratoře JAMU v Brně a specificích instalace KNX v divadelním prostředí jsme hovořili s Jiřím Olejníčkem ze společnosti BOSSYS.



Krátce o společnosti BOSSYS
Společnost BOSSYS byla založena v prosinci roku 2002. Zabývá se komplexními službami v oborech: systémová technika budov EIB tzv. „Inteligentní domy“ a vzduchotechnika a klimatizace. Provádí tedy návrh řešení dle specifických podmínek, projekční zpracování, dodávky, montáže, programování a odladění systémů a tvorbu vizualizačních softwarů. Společně s úzce spolupracujícími firmami zajišťuje i další profese tak, aby byly vytvořeny ekonomické a dobře fungující systémy. Jedná se zejména o systémy vytápění, EZS, EPS, CCTV a strukturované kabeláže a anténní rozvody. V oblasti techniky EIB byli její pracovníci jedni z prvních v České republice, kteří v roce 1997 získali potřebný certifikát na projektování, montáž, programování a servis. Firma dnes má za sebou řadu realizací systémové techniky v různých objektech a s různou technickou náročností - tedy rodinné domy, muzea, technologické provozy a administrativní budovy.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
BOSSYS s.r.o. - Kobylín 6, Brno - 549 213 020 - bossys@iol.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.