Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

R4M#13: Jak si představit prosazování myšlenek Průmyslu 4.0 v praxi?


Document Actions
R4M#13: Jak si představit prosazování myšlenek Průmyslu 4.0 v praxi?
Co si představit za takovou větou? Rozdávání letáků na ulici? Přesvědčování majitelů továren, aby nechtěli zkrachovat? Jak to vidí odborníci z průmyslu? Co myslíte, koho poškodí, pokud by se Průmysl 4.0 přestal aktivně prosazovat? Možná by se v takovém případě domluvilo několik aktivních, ale co ti ostatní?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.03.2017
reklama






Výpovědi odborníků si můžete přečíst v textové podobě ...


Martin Lahoda (www.phoenixcontact.cz)
Co se týče prosazování nějaké myšlenky v praxi, jakékoliv, tak si myslím, že každá společnost by měla mít schopnost provádět jakousi sebereflexi, vnitřní audit, to znamená kontrolovat si, jestli na trhu neexistují dostupné technologie, které mohou firmě přinést zvýšenou konkurenceschopnost. A asociace pro Průmysl 4.0, nebo jakási podpora Průmyslu 4.0 by měla být ve sdělování toho, v čem filozofie Průmyslu 4.0 může pomoci firmám být konkurenceschopný. Nabízet takové nástroje, které ty firmy mohou v praxi využívat, aby byly úspěšnější na trhu.



Otto Havle (www.fccps.cz)
Ono se to povědomí vytvoří asi samo zrovna jako dneska se vytváří k tomu existujícímu digitálnímu vybavení. Tak se zřejmě bude utvářet i tam, bez ohledu na to, co se bude učit ve školách, co se bude nařizovat ze státní správy, takže si myslím, že se to asi vytvoří samo a záleží na tom, co bude pro koho užitečné.



Jiří Kůs (www.nanospace.cz)
Jako kdyby někdo řekl, (když kdysi začínal Eurotel) "jak si představujete prosazování mobilního telefonování v praxi?". Tak to je hloupost, že?



Otto Havle (www.fccps.cz)
Jsme na začátku a nejjednodušší je prosazovat technické principy. Internet věcí a co z toho všeho vyplývá, to co je hodně vidět a co se prezentuje, aby to všichni pochopili, to znamená, údržba a všechny tyto věci s tím spojené, ale ono bude potřeba se ve skutečnosti připravovat na něco trošku jiného. My už jsme mluvili o tom v souvislosti s marketingem, celkově kolem byznysu, jestli nastane.



Jan Rollo (www.sysgo.com)
No určitě rozdávat letáky na ulici asi není potřeba. Určitě bude vyšší tlak na nějakou standardizaci a legislativu, větší propojení jednotlivých subjektů, otevření karet v rámci subdodavatelských řetězců, takže trošku návrat k socialismu.



Zdeněk Havelka (A-21)
Co se týče nějakého prosazování, to vidím tak, že to může jít zespodu. Protože nechci teda úplně rýpat, ale ve státních strukturách vidím největší balast, brzda, tam nevidím, že by tam byl nějaký přínos.




SLEDUJTE TECHNOLOGICKÝ VIDEOSERIÁL
www.R4M.cz
a buďte v obraze!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933