Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

PRYSMIAN: Přehled vodičů a kabelů DRAKA


Document Actions
PRYSMIAN: Přehled vodičů a kabelů DRAKA
Že také neznáte výrobní portfolio známé značky DRAKA? Jejich obrovský sortiment se dá vměstnat na pouhých osmnáct stránek! Co v přehledu najdete? Například silové vodiče, samonosné závěsné kabely typu PAS, bezhalogenové kabely se zvýšenou odolností proti šíření plamene, bezhalogenové ohniodolné kabely, výtahové kabely a příslušenství či pryžové kabely. Podívejte se na tento přehled podrobněji v této krátké recenzi.
Jiří Macháček, ze dne: 5.11.2014
reklama

S jakousi železnou jistotou mohu potvrdit, že do roku 2011 jsem o Drace moc neslyšel a od roku 2011, co ji koupila Prysmian Group už vůbec nic. V naší firmě instalujeme stovky kilometrů ročně, ale nikdy jsme této značce nepřistáli v hledáčku. Ale to je pouze můj povzdech. Nemyslím, že o něco přicházíme.

Koukněme se raději na útlý přehled produktů, který jsem získal čirou náhodou.



Od takového holdingu samozřejmě očekávám rozsáhlejší katalog, ale v tomto případě se ke mně dostal pouze tento útlý přehled. Na zhruba 18 stránkách jsou vytipovány položky, u kterých se předpokládá zájem široké odborné veřejnosti.


Pro větší náhled kliknout!

V tomto přehledu je použit středně tvrdý lakovaný barevný papír. U vybraných položek naleznete fotografii, označení, jmenovité napětí, provozní teplotu, popis a použití.

Co je obsahem?
Silové kabely pro pevná uložení, silové vodiče, samonosné závěsné kabely typu PAS, bezhalogenové kabely se zvýšenou odolností proti šíření plamene, bezhalogenové ohniodolné kabely, výtahové kabely a příslušenství, pryžové kabely harmonizované (Drakaflex), pryžové kabely dle technických podmínek Draka, pryžové kabely dle VDE, kabely pro solární elektrárny, (Windflex), datové kabely, venkovní datové kabely, sdělovací kabely, kabely pro vn s PVC izolací, kabely pro vn s XLPE izolací, autovodiče, různé typy balení zboží, značení vodičů barvami dle ČSN 33 0166 ed.2 (HD 308 S2:2001) a návin na dřevěných bubnech a jednocestných překližkových cívkách.

Pro větší náhled kliknout!

Tento informační materiál má význam pro ty, kteří chtějí mít rychlý a stručný přehled o těch nejběžnějších položkách. I když si moc takového člověka nedovedu představit ale budiž. Jak jsem uvedl, tato značka je mi neznámá a neznám ani nikoho jiného, kdo by ji lépe popsal. Snad kromě Zdeňka Rajmonta, který Draku stavěl na "zelené louce".

Přes to všechno jde o renomovaného dodavatele, jehož materiál naleznete ve velkoobchodech. A tak ten, kdo podobně jako já nemá o výrobním portfoliu další bližší informace, si o ně níže může zažádat.


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933