Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

FRAENKISCHE: Program průmyslových kabelových chrániček


Document Actions
FRAENKISCHE: Program průmyslových kabelových chrániček
Hledáte řešení jak uložit vedení v neobvyklém prostředí? Mělo by mít nějakou speciální vlastnost, konkrétní tvar, chemicky odolný materiál, ale mělo by to být řešení i bezpečné a takové, které neohrozí plynulost provozu ani v případě pravidelné údržby? Podívejte se na krátkou recenzi katalogu, který osloví projektanty a realizátoru různých systémů, a to nejen v průmyslu.
Miroslav Minařík, ze dne: 1.09.2016


Ochranou vedení se zabývá projektant domovních i průmyslových instalací. V domovních instalacích se hledí více na ekonomiku pořízení a v průmyslu více na spolehlivost. Proto se mezi těmito světy objevuje podstatný finanční rozdíl.
 
Fränkische Rohrwerke jako jeden z předních hráčů ve vývoji a výrobě elektroinstalačních trubek a chrániček vydal katalog "Program průmyslových kabelových chrániček" speciálně věnovaný právě té druhé skupině.



V čem je tento katalog jiný
Jak jsem se zmínil výše, domovní instalace se dají snáze zatřídit do několika typových skupin. Oblast prostředí průmyslu je podstatně hustší a k realizaci bezpečné, funkční a spolehlivé instalace potřebujete více možností. A tento katalog je právě o tom! Tedy více modifikací materiálu, více tvarovek ...

Co v katalogu nalezneme
Ohebné plastové trubky, příslušenství pro ohebné plastové trubky, plastová šroubení, uzavíratelné trubky, příslušenství pro uzavíratelné trubky, zatahovací nástroj, kovové ohebné chráničky, příslušenství pro kovové ohebné chráničky, ohebné plastové spirálové trubky, příslušenství pro program kabelových chrániček, technická příloha, normy, definice krytí, chemické vlastnosti plastů, chemické vlastnosti kovů.


Pro větší náhled kliknout!

O tvarovkách a šroubení snad slyšel každý. Ovšem ne zcela všichni takové příslušenství viděli v praxi nebo dokonce sami instalovali. Proto bych zmínil, že pokud se někomu zdá být takové příslušenství zbytečné, pak říkám, že v domovní instalaci většinou ano. Ovšem v průmyslu, tedy v prostředí, kde se stále něco mění, upravuje, doplňuje a to vše často za provozu, jsou pro takové "zbytečné" parametry často důležitým aspektem pro použití.
Přehled ohebných trubek pro průmyslové použití naleznete zde.




Koho katalog osloví
"No, domkaře určitě nééé ..." zaznělo od projektanta, s kterým jsem zrovna probíral použití ve strojírenství. Zajímat to bude toho, kdo pátrá po elektroinstalačním řešení jak uložit, jak ochránit, ale také jak udržovat popřípadě jak změnit, či doplnit. Což vypadá na projektanty v průmyslu, ovšem není to tak jednoznačné. Nemusíte se profesně zajímat výhradně na oblast strojů, abyste měli přehled o možnostech. V každém případě půjde o malou skupinu odborníků nebo těch, kteří potřebují mít přehled.

Pro verifikované elektrotechniky je katalog k použití v naší knihovně zde.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o aktuální papírový katalog
průmyslových kabelových chrániček Fränkische

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

FRAENKISCHE CZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933