Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

PROFCOM: Startovací balíček s PLC od Delta Electronics


Document Actions
PROFCOM: Startovací balíček s PLC od Delta Electronics
Společnost ProfCom se zaměřuje především na specifické služby v zásobování elektro-mechanickými a elektronickými komponenty. Od roku 2009 je také výhradním distributorem skupiny Delta Electronics pro produkty průmyslové automatizace. Na veletrhu AMPER 2016 nám zástupci firmy představili startovací balíček s programovatelným automatem (PLC) a panelem, vhodný pro menší firmy a začátečníky.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.04.2016

Nejen o Starter Kitu, ale také o kompletním výrobním portfoliu firmy, jsme na AMPERu hovořili s Pavlem Pospíšilem a Stanislavem Königem. Rozhovor moderoval Jiří Schwarz.



Rozhovor si také můžete přečíst v textové podobě:

Elektrika.tv:
Když jsem si prohlížel ostatní pavilony tady na veletrhu, tak v pavilonu V jsem narazil na některé zajímavé věci, které nabízí firma Profcom. Je to firma, která má autorizované zastoupení pro společnosti DELTA Electronics a Sassin Electric. Proto jsem si přivedl Pavla Pospíšila a Stanislava Königa, aby nám přiblížili jejich firmu, řekli nám něco víc, co nabízejí, co nám přivezli zajímavého. Takže nejprve bych poprosil o krátké představení firmy.

Pavel Pospíšil:
Dobrý den, já zdravím diváky a návštěvníky Amperu. Mé jméno je tedy Pavel Pospíšil, jsem ředitelem společnosti Profcom. Společnost Profcom vznikla v roce 2006 jako autorizované zastoupení několika firem. Původně jsme se soustředili na dodávky komponentů pro kabelové svazky a rozvaděče. Následně jsme získali zastoupení firem, jak tady bylo zmíněno - DELTA Electronics a Sassin Electric.


Jedná se o komponenty pro průmyslovou automatizaci a nízkonapěťové komponenty pro různé aplikace v průmyslu. Součástí našich služeb je i záruční/pozáruční servis. Máme lokální sklad v Kolíně, a součástí našich služeb jsou i dodávky komponentů just-in-time.

Elektrika.tv:
No možná bychom mohli trochu upřesnit, co nabízíte, protože jako jedna z věcí, která mě zaujala, tak to byly jističe, proudové chrániče, protože mi Váš kolega povídal, že to odebírá i firma AG elektra a to montuje na železnici. Takže možná byste mohl říci, co všechno nabízíte, prodáváte.

Pavel Pospíšil:
Ano, máte pravdu. V našem sortimentu, když teda budu mluvit o firmě DELTA Electronics a automatizační prvky, tak ten průřez je od frekvenčních Lynchů, POC programovatelné automaty, servo pohony, servo motory, až po různé komponenty, převodníky, nízkonapěťové zdroje. Takže budu mluvit o firmě Sassin Electric. Jsou to nízkonapěťové přístroje, jak jste zmínil, proudové chrániče, komponenty pro nízkonapěťové vybavení rozvaděčů. Já jsem sebou přivedl mého kolegu, pana Ing. Königa, který je produktovým manažerem pro komponenty DELTA Electronics. Máme zajímavosti. Na Amperu nabízíme zajímavé startovací kity pro zájemce, kteří by si chtěli vyzkoušet naše produkty. Pan Ing. König Vám o tom řekne více.

Stanislav König:
Dobrý deň, takže DELTA ako taká vlastne ponúka teda ten celkový prierez automatizácie. Samozrejme tých zákazníkov za tých zhruba sedem rokov, počas ktorých tu deltu sme rozšírili po Česku a Slovensku je už celkom dosť, ale stále vlastne niektorý noví zákazníci chcú si nejako tu deltu spoznať a chcú sa s ňou zoznámiť. Takže ja som to doniesol aj na ukážku s dovolením. A DELTA teraz ponúka niečo takéto.


Je to vlastne programovateľný automat, PLCčko s panelom v takom štartovacom balíku za zvýhodnenú cenu. Výhodou je, že vlastne oproti tomu bežnému nákupu, keď si chcete vlastne nejako sa s tým zoznámiť, tak musíte tie komponenty si nejako zvoliť. A je to samozrejme je to za nejakú štandardnú cenu, kdežto tu máte vlastne už v tom je k tomu PLCčku a panelu zároveň zdroj, všetka kabeláž, vlastne je tu flashka, na ktorej je komplet software, ktorý je zdarma k tomu a sú tam nejaké ukážky a príklady, plus taká, nazveme to testovacia doštička, ktorá sa dá zasunúť do svorkovníc PLCčka a môžete si nasimulovať vstupy a výstupy, takže človek si to nemusí vyslovene nejako zapájať, alebo strkať niekam do stroja lebo do nejakého zariadenia a je schopný aj doma na stole sa s tým zoznámiť a následne už potom vie, čo môže od toho čakať. Takže to je možno taká zaujímavosť.

Elektrika.tv:
To znamená, pro vývoj nějaké nové aplikace je to perfektní, že si to mám na čem zkoušet. Že nepotřebuji mít někde nějaký systém, kde bych třeba narušil provoz nebo s tím měl problémy.  Tady opravdu kromě toho, že si tam můžu všechno ovládat, všechno programovat, tak tam mám ty nějaké vstupní a výstupní prvky, na kterých si můžu nasimulovat, co se mi tam bude v reálném provozu s tím dít.

Stanislav König:
Je k tomu ešte taký manuál, knižočka, ktorá je samozrejme aj v elektronickej forme na tej flashke. A práve aj cenovo je to zvýhodnené. Potom oproti takému bežnému nákupu to vychádza oveľa lepšie. Takže samozrejme hlavne pre menšie firmy a pre začiatočníkov, ktorý nemajú také prostriedky, aby nakupovali hneď vo veľkom a kupovali si drahé softwary je to veľmi zaujímavá alternatíva.

Pavel Pospíšil:
Manuál je velice dobře zpracován i obrázkově, takže je to vlastně krok za krokem velice podrobný manuál pro využití.

Elektrika.tv:
Dobře. Zní to zajímavě. Co může udělat člověk, který nás sleduje a není tady na veletrhu, a co může udělat člověk, který je tady na veletrhu? Co mu doporučíte?

Stanislav König:
Ten ktorý je na veľtrhu, tak nech navštívi náš stánok, ktorý je v pavilóne V, číslo 304 a je veľký, neprehliadnuteľný, v podstate hneď na začiatku. Máme aj výborné občerstvenie, takže sa posadíme, občerstvíme a vieme sa pobaviť o akejkoľvek aplikácii. Máme tam tak isto ukážkové aplikácie rôznych zariadení a strojov, ktoré už reálne bežia, to znamená sú to v podstate kópie zariadenie. Takže nie je to žiadny nejaký výmysel, že čo by sa mohlo urobiť, ale čo už aj naozaj beží. A ten ktorý nie je na veľtrhu, tak môže navštíviť buď naše stránky, alebo našu kancelár. Je priamo v Kolíne a prípadne kontaktovať jedného z našich obchodných zástupcov. Kontakty máme tak isto na Internete, takže nie je problém navštíviť, porozprávať sa. Nájdeme riešenie.

Pavel Pospíšil:
Já ještě připomenu naše internetové stránky - www.profcom.cz a nebo Deltaelectronics.cz, tam jsou veškeré údaje.

Elektrika.tv:
Zajímavá pozvánka. Doufám, že se najdou lidé, kteří to budou opravdu chtít vidět na vlastní oči, né jenom tak, jak jsme to tady ukazovali do kamery, že se přijdou podívat na váš stánek a pokud se nedostali zde na veletrh, tak že se alespoň podívají na vaše webovky, kde určitě se toho najde víc, kde určitě se toho najde víc, než to, co jsme dokázali vměstnat tady do několikaminutového rozhovoru. Děkuji vám za návštěvu, za rozhovor a za poskytnuté informace.

Pavel Pospíšil:
Moc děkujeme za příležitost se prezentovat. Na shledanou.



Krátce o firmě ProfCom

Společnost ProfCom (Professional Component Services) byla založena v roce 2006 a od svého vzniku se zaměřuje především na specifické služby v zásobování elektro-mechanickými a elektronickými komponenty. Svým zákazníkům poskytuje servis zejména v oblasti plynulého doplňování zásob „Just In Time“. V roce 2009 významně rozšířila sortiment nabízených produktů a služeb. Spojením s významnou Tchajwanskou skupinou Delta Electronics získala možnost výhradní distribuce produktů průmyslové automatizace, technologií obnovitelné energie, LED osvětlení a elektro-mobility. Koncem roku 2011 získala v čínském Wujiangu ocenění nejlepšího partnera roku od firmy Delta Electronics.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání aktuálního
papírového katalogu PROFCOM

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933