Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Proč není vhodné AFDD nasadit na všechny vývody rozvaděče? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.06.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Proč není vhodné AFDD nasadit na všechny vývody rozvaděče?


Musíme na to přistupovat s jakousi logikou. Vždycky je důležité používat zdravý selský rozum, možná teď hovořím sám proti naší firmě, ale vezměte si, že přístroje jsou v současné době jasně definované pro proudy nad 2,5A. My jako Siemens, nebo OEZ se chlubíme tím, že přístroje reagují už od proudu 1,5A, v pořádku, ale ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.06.2017





Textový přepis:

Proč není vhodné zapojit obloukovou ochranu AFDD na všechny vývody rozvaděče?

Odpovídá Jan Krejčí, vedoucí technické kanceláře OEZ

Musíme na to přistupovat s jakousi logikou. Vždycky je důležité používat zdravý selský rozum, možná teď hovořím sám proti naší firmě, ale vezměte si, že přístroje jsou v současné době jasně definované pro proudy nad 2,5A. My jako Siemens, nebo OEZ se chlubíme tím, že přístroje reagují už od proudu 1,5A, v pořádku, ale když se budu držet proudu 2,5A, tak se dostávám na příkon 600W, jestliže si vezmu dětský pokoj, tam budu mít počítač, 200W, televize, 100W, lampička 20W, to znamená jsem pořád pod tou úrovní příkonu, kdy by mi to vůbec reagovalo, a to bych musel ještě všechny přístroje mít zapnuté současně. Ale situace se radikálně změní v okamžiku, kdy do zásuvky zapnu nějaké přímotopné těleso, které má běžně 2kW, takže zase při použití v jednotlivých objektech nebo místech vždycky musí používat zdravý selský rozum, kde se to vyplatí, kde to smysl má nebo ne.

Celou přednášku Karla Brokeše o obloukových ochranách OEZ naleznete zde.

Další zdroje informací
Aplikační příručka - Obloukové ochrany AFDD – detailní informace o problematice poruchových oblouků, jejich detekci, vyhodnocení, vypnutí, konstrukčním provedení a nabídce OEZ ARC. Katalog Minia 2017 - obsahuje podrobné katalogové údaje ARC.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o papírové provedení
Aplikační příručky nebo katalogu Minia 2017

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o. - Šedivská 339, Letohrad - +420 465 672 111 - oez@oez.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.