Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Proč je František Kosmák tak populární jako byl Václav Honys? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.09.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Proč je František Kosmák tak populární jako byl Václav Honys?


Historii vnímám tak, že po přednáškách Václava Honyse, nastoupily přednášky Františka Kosmáka. Proč jsou tak populární? Jak to František Kosmák dělá, že jsou jeho výklady tak přesvědčivé? Tuto otázku jsme položili přímo Františku Kosmákovi. A co na ni odpověděl?
Miroslav Minařík, ze dne: 6.09.2016



Stručný přepis slova z níže uvedeného videoklipu


Jestliže je vtělená zkušenost dlouhodobá (úraz, požár, škoda) do normy, tak bychom měli vycházet z normy, ne jako z nějakého dogma, které je na papíře, protože tam je ten malér, který se odehrál pojmenován a je tam opatření, jak se mu vyhnout. A to, aby jaksi ve veřejnosti nekolovalo, že jsem to říkal já, nebo Václav Honys, kdysi v dobré víře, ještě se na nás dívá odněkud z vrchu, tak je to trošku jinak, ne že já jsem to říkal, já jsem jim to ukázal.

Já zásadně dělám to, že vše co říkám, ukazuji. Vidí to na dataprojektoru na stěně, citaci z normy z právního předpisu, aby měli komplexní informaci a uměli s ní pracovat. Aby věděli, kdy technická norma a to je v podstatě vždycky, je jenom takovým oknem, kterým se dívám na problém, a ten detail to musím udělat reze z normy, jít do právního předpisu, to je zejména paragraf 102-106, zákona 262 z roku 2006.

A tam je povinnost prevence rizik, čili vyhledávat rizika, analyzovat rizika a dělat opatření.



Sledujte další díl s Františkem Kosmákem o tom,
proč je šlechtic mezi řemeslníky!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.