Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.08.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků


Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků
... všeobecná část. Druhé aktualizované vydání. Další velmi dobrý zdroj informací k základnímu přehledu, který by měl mít každý pracovník v elektrotechnice. Nikoliv pouze vedoucí pracovníci, ale i jejich podřízení by měli znát pravidla hry! Vždyť jde o zdraví, život a koneckonců i o ty peníze, že?
Igor Nováček, ze dne: 6.08.2012



Kde jsou ty doby, kdy elektrotechnické závody chrlily stovky elektrotechniků ročně, kteří i přes svou pozici běžného montéra se po nocích učili na svůj vyšší paragraf. Ta doba je jednou pro vždy pryč. Nyní se vzdělávají pouze vedoucí, kteří jsou odpovědní za práci jiných.


Pro větší náhled kliknout!

IN-EL, největší vydavatelství elektrotechnické literatury pro Česko a Slovensko vydává druhé vydání publikace vhodné právě pro parťáky, šéfmontéry, vedoucí staveb. Vedoucí pracovník, i přes to, že jde o elektrotechnického odborníka, musí mít základní manažerské dovednosti ale i pracovně právních znalostí.
Víte, že je zaměstnanec oprávněn odmítnout výkon práce, pokud prokazatelně ohrožuje život nebo zdraví? A odůvodněné odmítnutí není možné posuzovat jako nesplnění povinnosti zaměstnance.

Vedoucí pracovník má opravdu co studovat. Ovšem tuto knihu lze ze stejných důvodů doporučit i zaměstnancům, kteří chtějí znát pravidla, podle kterých pracuje.


Pro větší náhled kliknout!

Někdy mne překvapuje množství pracovníků v elektrotechnice, kteří "kdysi" něco vystudovali nebo se vyučili a tím to pro ně skončilo. Skutečnost, že se normy prakticky mění neustále, tato skupina odborníků vůbec neuvažuje a zůstává v hluboké minulosti. U spotřebitele pak argumentují, že jsou v oboru vzdělaní a fakt, že neznají aktuální informace, jednoduše zametají pod koberec.
Často se apeluje na existenci revizních techniků, kteří mají i po těchto pracovnících následnou kontrolní činnost. Ovšem toto není důvod k neznalostem.

Další důvod k nastudování této knihy každým elektrotechnikem na úkor sledování svého oblíbeného televizního pořadu.


Pro větší náhled kliknout!

Problematiku neproškolovaných pracovníků v elektrotechnice zhoršují některá občanská sdružení, která berou vzdělávání "do svých rukou" a často pod záštitou spřátelené vyšší moci. Byl jsem u dvou "lidových" přezkoušení a v obou případech mohl přezkušovaný, školit svého zasloužilého přezkušujícího.
Z toho plyne tento závěr. Hledejte relevantní zdroje informací sami. Nespoléhejte se na pamětníky ve své blízkosti!

Tuto knihu považuji za jednu skvělou příležitost. Jen se donutit ke studiu ...

Autoři: Jiří Hemerka, Michal Kříž
Formát A5, 135 stran, 3 obrázky, 3 tabulky, 1 příloha
Cena: 182,40 Kč plus dobírka

TUTO KNIHU LZE EXPRESNĚ OBJEDNAT
přímo u vydavatele
níže uvedenou objednávkou!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o. - Gorkého 2573, Pardubice - 724 085 644 - info@in-el.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.