Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Pražský veletrh ELECTRON 2011 – nová energie elektrotechniky


Document Actions
Pražský veletrh ELECTRON 2011 – nová energie elektrotechniky
V termínu od 12. – 15. dubna 2011 nabídne již tradičně Praha všem odborníkům z řad elektrotechniky, elektroniky a energetiky přehlídku novinek a trendů převážně z oborů elektroinstalační techniky, elektroenergetiky, silnoproudé elektrotechniky, automatizace a regulační techniky, elektronických prvků a systémů a mnoha dalších ...
Komerční sdělení, ze dne: 23.02.2011
reklama

Odborná i široká veřejnost se může na veletrhu těšit na kvalitní zastoupení firem jednotlivých oborů, zajímavý odborný doprovodný program na aktuální témata a bohatou nabídku doprovodných akcí a soutěží.

Doprovodný program je organizován ve spolupráci s odbornými organizacemi, partnery veletrhu i samotnými vystavovateli a bude probíhat po celou dobu veletrhu v přednáškových sálech v modernizované vstupní hale pražského veletržního areálu, v přednáškovém sále ve výstavní hale 1, ale také přímo na expozicích jednotlivých vystavovatelů.

Návštěvníci veletrhu určitě ocení nahlédnutí do problematiky Smart Meteringu, který bude na programu druhý den veletrhu, tj. 13. dubna 2011. Odborníci se zaměří především na otázky co by měl přinést Smart Metering uživatelům, jaké legislativní kroky zavedení Smart Meteringu provází a jaké příležitosti mohou čeští výrobci v této oblasti využít.

Podle odborníků z EU má do roku 2030 pocházet více než polovina elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Slunce, voda, biomasa a vítr jako obnovitelné zdroje energie budou proto tématem přednášek a diskuzí v rámci Dne obnovitelných zdrojů energie první den veletrhu, tedy 12. dubna 2011. Odborníci také poradí, jak řešit dopady legislativních změn ve fotovoltaice. Finančně-právní seminář se bude zabývat důsledky "srážkové daně", zrušení podpory pro pozemní a ostrovní systémy a dalšími změnami v tomto oboru. Celý blok je podpořen odbornými organizacemi - Česká agentura pro obnovitelné zdroje energie, Česká fotovoltaická průmyslová asociace, Hnutí Duha, CZ BIOM, Svaz podnikatelů pro využití energetických zdrojů nebo Česká společnost pro větrnou energii. Na letošním ročníku návštěvníci mohou vidět firmy z tohoto oboru jako například Delta Energy Systems GmbH, Fronius ČR, První Elektro, SMA Czech Republic a mnoho dalších.

Dalšími neméně zajímavými tématy v rámci veletrhu bude například IP telefonie ve zdravotnictví, novinky v elektronických součástkách, v současné době velmi diskutovaná budoucnost fotovoltaiky v České republice či problematika revizí fotovoltaických elektráren.

Mezi aktuální témata současnosti patří bezesporu elektromobilita. S elektrokoly, dobíjecími stanicemi či elektromobily se budeme v budoucnu podle expertů setkávat stále častěji a to i v České republice. Na veletrhu ELECTRON najdou zájemci nejen všechny potřebné informace, ale také budou mít možnost si e-produkty vyzkoušet.

Dále jsou připraveny doprovodné akce z oblastí bezpečnosti práce či obnovitelných zdrojů energie a mnoha dalších aktuálních témat.

Na své si přijdou také zájemci o nanotechnologie nebo mikroelektroniku a mnoha dalších. Kompletní informace o doprovodném programu pro jednotlivé dny veletrhu naleznete na http://www.electroncz.cz.

Zastoupení firem na veletrhu
Návštěvníci budou mít možnost na veletrhu vidět nejvýznamnější zástupce jednotlivých oborů z České republiky, ale nebude chybět ani zastoupení zahraničních společností, a to například z Nizozemí, Estonska, Německa, Rakouska, Slovenska, Maďarska, Velké Británie a dalších zemí.

Z oblasti elektroinstalační techniky mohou návštěvníci na veletrhu vidět všechny významné zástupce těchto produktů - jsou to například společnosti ABB, Eaton elektrotechnika, DEHN+SOHNE GmbH, ELEMAN, Eplan Engineering, Erocomm, Hager Electro, Kopos Kolín, Rittal Czech, Schmachtl CZ a další.

"Praha je hlavní město a z velké části České republiky je jednoduše dostupná pro elektro profesionály, tj. naší klíčovou zákaznickou skupinu. Navíc koncentrace těchto zákazníků v Praze a dostupném okolí je velmi vysoká, proto je účast na veletrhu ELECTRON pro nás samozřejmá a nezbytná", říká Jiří Kubeš, marketingový manažer ABB s.r.o., org. jedn. Elektro-Praga.

Z oblasti elektroenergetiky, silnoproudé elektrotechniky a kabelů se mohou návštěvníci těšit na expozice těchto leaderů z oboru AXIMA, ČEZ, DCK Holoubkov Bohemia, Elpro – Energo, ENIKA CZ, GHV Trading, Lapp Kabel, Pražská energetika a další.

Manažerka propagace společnosti ENIKA CZ, Lenka Plačková k účasti na veletrhu uvádí: "Možnost prezentovat naši společnost v prostorách Pražského veletržního areálu Letňany využíváme již řadu let. Proto setkání s našimi stálými zákazníky i oslovení zákazníků nových, v kvalitním zázemí areálu PVA Letňany, nesmí chybět jako vhodný prostředek propagace našeho sortimentu. Jsme rádi, že můžeme být na počátku nové tradice, kterou svým 1. ročníkem veletrhu Electron pořádající firma ABF zakládá.Těšíme se na Vaši návštěvu našeho stánku. Již nyní připravujeme novinky a zajímavosti z našeho širokého sortimentu. Na viděnou v dubnu."

Prezentovat se budou samozřejmě i významné společnosti z oborů automatizační a regulační techniky, měřicí techniky, telekomunikační a radiokomunikační techniky, elektronických prvků a modulů a řady dalších.

Nad veletrhem ELECTRON převzaly záštitu významné instituce jako Předsedkyně Poslanecké sněmovny – Miroslava Němcová, Ministerstvo průmyslu a obchodu, České vysoké učení technické v Praze či Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha. Odbornými garanty veletrhu se stali Vysoké učení technické v Brně, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci, Státní úřad inspekce práce, Výzkumný úřad bezpečnosti práce, Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Elektrotechnický svaz český, Česká fotovoltaická asociace a Česká asociace telekomunikací a další odborné organizace, které zajišťují vysokou úroveň veletrhu a jeho odbornost.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 9)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABF a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Fotovoltaické elektrárny jsou v posledních letech nejrychleji expandujícím zdrojem. Celkový instalovaný výkon se za posledních 10 let zvýšil více než desetinásobně. Zatímco v roce 2001 činil světový instalovaný výkon 1,3 GW, na konci roku 2008 už šlo o 15,2 GW a tento trend i nadále pokračuje...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933